2013. november 22.

Mobilapplikációs tehetségkutatóval próbálkozik a Tv2

A TV2 elhozza Magyarországra a nemzetközi piacon már népszerű énekes tehetségkutatót, a Rising Start. Mobilapplikációval lehet majd szavazni.

A TV2 elhozza Magyarországra a nemzetközi piacon már népszerű énekes tehetségkutatót, a Rising Start. Mobilapplikációval lehet majd szavazni.

2014-ben 10 éves jubileumát ünnepli a Megasztár. Ebből az alkalomból a mostanában főleg felvásárlások célpontjaként emlegetett kereskedelmi tévé 2014 őszén egy új formátumot vezet be a hazai piacra. A csatorna bemutatja a nemzetközi piacon legújabb énekes tehetségkutatót, az izraeli Rising Star hazai változatát, mely szeptemberben debütált Izraelben, hatalmas sikerrel: a Keshet International által kifejlesztett formátum az izraeli Channel 2 csatornán került először adásba, a szeptemberi nyitóműsor közel 50 százalékos piaci részesedést produkált. Az új formátum már nemzetközi szinten is komoly érdeklődést váltott ki, a Rising Star-t az amerikai ABC mellett francia, német, olasz és orosz tévétársaság is megvásárolta.

- A tehetségkutató kapcsán bevonjuk a modern technológiát, ezáltal egy újszerű, trendi produkciót láthatnak majd a nézők – mondta Ralf Bartoleit, a TV2 programmingért felelős igazgatója.

Az új formátum egyik különlegessége, hogy nagy mértékben épít a modern technológiákra és a világhálós közösségekre. Az SMS-szavazás helyett egy mobil applikáción keresztül történik a nézők véleménynyilvánítása, amely a show minden másodpercében új fordulatot hozhat. A műsorba vágyó énekes tehetségeknek ugyanis először az adás hivatalos applikációját letöltő nézők előtt kell bizonyítaniuk, és ha a pozitív szavazatok száma elér egy bizonyos szintet, akkor folytatódhat a jelentkező számára a verseny. A műsor sikerét jól érzékelteti, hogy Izraelben az első adásra több mint 2,3 millió szavazat érkezett a Rising Star hivatalos alkalmazásán keresztül, a műsor applikációját több mint 1,2 millióan töltötték le.

A TV2 ugyancsak a Keshet International-től vásárolta meg Az ének iskolája produkciót, amely Izrael után Magyarországon indult először idén áprilisban. A TV2 ennek kapcsán közölte, az éneklő gyermekek óriási népszerűségre tettek szert a nézők körében, ezért tavasszal megnyitja kapuit Az ének iskolája második évfolyama.