2014. augusztus 18.

Mobilfejlesztő-képző műhelyt szerveznek a BME-n

Idén első alkalommal kerül megrendezésre az ingyenes 1app 1etem alkalmazásfejlesztő nyári iskola.

Idén első alkalommal kerül megrendezésre az ingyenes 1app 1etem alkalmazásfejlesztő nyári iskola. Az augusztus 26-28. közötti rendezvényre még lehet regisztrálni.

A BME Mobil Innovációs Központ által, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács támogatásával megrendezésre kerülő háromnapos, ingyenes rendezvény előadásai és műhelygyakorlatai alapján – a rendezők ígérete szerint – minden résztvevő el fogja tudni dönteni, hogy a mobilalkalmazás-fejlesztés mennyire testhezálló szakma számára. És mivel a rendezvényen alapozó és rendszerező előadások hangzanak el mindhárom jelentős platformmal kapcsolatban, a résztvevők ki tudják majd választani fejlesztői szempontból is „kedvenc” platformjukat.

A rendezvényre képzettségtől és korhatártól függetlenül bárki jelentkezhet, aki érdeklődik a téma iránt, és azt fontolgatja, hogy okostelefon-alkalmazások fejlesztésébe kezd. A szervezők olyan fejlesztőket is örömmel látnak a hallgatók soraiban, akik egy platformon aktívan fejlesztenek, de be szeretnének tekinteni a másik két platform működésébe is.

Az 1app rendezvénysorozatot 2014-ben indította útjára a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mobil Innovációs Központja. A rendezvénysorozat első állomása az 1app alkalmazásfejlesztő verseny volt, ahol három versenykategóriában mérhették össze tudásukat a fiatalok.

Schulcz Róbert, a Mobil Innovációs Központ ügyvezetője elmondta, hogy az 1app második állomásával, az 1app 1etemmel nem ér véget a rendezvénysorozat. 2015-ben további hasonló rendezvényeket tervez a Központ, mivel a hosszú távú cél tehetséges fejlesztők felfedezése, kinevelése, és egy Magyarországon meghatározó alkalmazás-fejlesztői közösség szervezése, ahol a fejlesztők egymástól tanulva, egymást segítve dolgoznak és fejlesztenek világszínvonalú, innovatív alkalmazásokat.

A rendezvényen való részvételhez online regisztráció szükséges az 1app.hu honlapon.