2011. február 01.

Mobillal fizethetek a szolnoki főiskolások

A kezdeményezés a Magyar Telekom T-City projektjéhez kapcsolódik, de abban részt vesz a Telenor/djuice is.

A kezdeményezés a Magyar Telekom T-City projektjéhez kapcsolódik, de abban részt vesz a Telenor/djuice is.

2011. január 26-tól a Szolnoki Főiskolán vehetik igénybe elsőként a diákok a MobilFizetés szolgáltatást, mellyel a T-Mobile, Telenor és djuice márkák ügyfelei élhetnek. Ezzel mobilról lehet befizetni a beiratkozási, a kollégiumi, a vizsgajelentkezési és az egyéb, tanulmányokhoz kapcsolódó díjakat.

A kezdeményezés a Magyar Telekom szolnoki T-City projektjéhez kapcsolódik, s annak megvalósításában a Szolnoki Főiskola, a T-Mobile, a Telenor, a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszert fejlesztő SDA, illetve a TÜSZ integrált gazdasági rendszert fejlesztő HC-Delta működik együtt. Ennek nyomán a MobilFizetés a 2010/2011-es tanév tavaszi szemeszterétől válik elérhetővé a Neptunban.

Azoknak a diákoknak, akik az új fizetési lehetőséget választják, az FHB Kereskedelmi Bankkal külön szerződést kell kötniük, amit a mobilszolgáltatójuknál kezdeményezhetnek. Ezzel FHB MobilFizetés bankszámlát kapnak, a díjakat pedig ennek a terhére tudják kiegyenlíteni mobiltelefonnal. Ezt követően a Neptun webes felületén kell regisztrálniuk a MobilFizetéshez tartozó telefonszámot.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

8 órája

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.