2011. június 08.

Mobilos gigafejlesztés az Állami Nyomdánál

A 800 millió forintos beruházás célja, hogy a mobilokat bankkártyaként, közlekedési bérletként vagy törzsvásárlói kártyaként lehessen használni.

A 800 millió forintos beruházás célja, hogy olyan szolgáltatásokat fejlesszenek, melyek révén a mobilokat bankkártyaként, közlekedési bérletként vagy törzsvásárlói kártyaként lehessen használni.

810 millió forintos beruházás keretében fejleszt a mobilfizetést és mobil személyazonosítást biztosító megoldásokat az Állami Nyomda. Ez az elmúlt tíz év legnagyobb méretű beruházása a cégnél, közölték.

A projektnél három éves megtérüléssel számolnak, és 600 millió forintot önerőből biztosít az Állami Nyomda, míg a többi 210 milliót a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől pályázaton elnyert vissza nem térítendő támogatás fedezi.

A program egyik célja a megbízható szolgáltatás menedzsment (TSM) kifejlesztése, melynek révén a nyomda garantálni tudja az adatbiztonságot a mobilfizetés és -személyazonosítás során. A fejlesztés másik célja a mobiltelefon elektronikus közlekedési bérleként, bankkártyaként, törzsvásárlói- vagy belépőkártyaként történő felhasználása.

"A portfoliónk bővítése az okostelefonok számára nyújtott biztonsági szolgáltatások felé olyan stratégiai döntés, amely jelentős lépés az Állami Nyomda életében. A Nyomda már évek óta nem klasszikus értelemben vett nyomda, hanem sokkal inkább biztonsági adatlogisztikai cég. Ahogy korábban a papíralapú nyomtatványok, majd a kártyák biztonságos megszemélyesítését végeztük, végezzük, úgy a jövőben a nagy növekedés előtt álló mobilszoftverek megszemélyesítése a célunk nemcsak Magyarországon, hanem a régióban is" - kommentálta a beruházást Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.