2013. január 21.

Mobilos megújulás a Nemzeti Sportnál

További mobilfejlesztések is várhatóak a Ringier-nél, melynek közlése szerint a forgalom ötöde immár mobileszközökről származik a portfolióján.

További mobilfejlesztések is várhatóak a Ringier-nél, melynek közlése szerint a forgalom ötöde immár mobileszközökről származik a portfolióján.

Megjelenését és tartalmát tekintve is megújult a Nemzeti Sport Online mobil verziója, a fejlesztés január 7-ével élesedett, és szinte minden tartalmat érint - közölte a Ringier. A képek, szövegek, videók megjelenését a mobilos igényekhez igazították, a site-ba új mobilapplikációs megoldások kerültek, és egy egyszerűsített, képek nélküli változatot is böngészhetnek a felhasználók. A Ringier szerint a megújult oldal támogatás nélkül 25 százalékos növekedést ért el az oldalletöltések számát tekintve.

Új hirdetési megoldást is elérhetővé tettek a mobilra optimalizált oldalon: a mobil interstitial 5 másodpercig látható a teljes kijelzőn. Az ezt kipróbáló első márkatulajdonos a Vodafone volt. A Ringier szerint az m.nso.hu-n megszokotthoz képest 50 százalékkal látták többen a reklámot. A CTR (átkattintési ráta) a közlés szerint 3,4% a formátum esetében, míg a megújult felületen a mobil bannerek átlagosan 0,5 százalékos CTR-t tudnak.

A Ringier hirdetési osztálya 2013 januárjától közvetlenül értékesíti minden online termékének mobil platformját is (blikk.hu, nso.hu, nol.hu, neon.hu), legyen szó applikációról vagy mobil site-ról - közölték. A döntéstől azt várják, hogy mind direkt, mind ügynökségi partnereik mobil kommunikációs kampányokra vonatkozó igényeit jobban ki tudják szolgálni.

A tervek szerint a NSO-t érintő fejlesztést további megújulások követik, amit az alapoz meg, hogy a Ringier havi online elérésének 20 százalékát már a mobilos forgalom adja.