2013. július 08.

Mobilra optimalizált a Bónusz Brigád

A webes változat minden funkciója elérhető okostelefonon is.

A webes változat minden funkciója elérhető okostelefonon is.

Mobilra optimalizálta jelenlétét a Bónusz Brigád, amelynek egyébként alkalmazása már eddig is volt: 2010-ben jelentkeztek iPhone- és Android-appal. A mobil verzió kialakítását az indokolta, hogy nyáron jelentősen megnőtt a mobilról érkező látogatások aránya. Ez utóbbi elindítása után egy nappal az arány 20 százalék körül alakult.

"A statisztikáink azt mutatták, hogy egyre többen használják a Brigádot mobilon. Az új oldal csak az első lépés a fiatalabb generáció felé, igyekszünk minden szempontból a legjobban kiszolgálni a felhasználóinkat" - mondta Kaprinay Zoltán, az egyik alapító-tulajdonos. "Mostantól minden új szolgáltatás, fejlesztés vagy ötlet egyszerre kerül ki a mobilra és a teljes képernyős verzióra is" - tette hozzá Heller Gábor, a cég másik alapító-tulajdonosa.

A mobil oldal elindítását majdnem egyéves előkészítő folyamat előzte meg. Ennek részeként a Bónusz Brigád kutatást is végzett, amelyik kimutatta: a felhasználók a gyorsaságot és a teljes funkcionalitást tartják a legfontosabbnak, ez ugyanakkor applikációban nehezen megvalósítható. A mobil verzót az fps webügynökség tervezte, míg a fejlesztést a CIT Systems Kft. végezte, amely a Bónusz Brigád hagyományos felületei kapcsán is ellátja ezt a feladatot.