2012. március 14.

Moszkvai Apple-öröm

Mintha minden az Apple keze alá dolgozna. Most Oroszországban lépett egy olyat ″a hivatal″, ami segíthet magasabbra tornászni eladásaikat.

Mintha minden az Apple keze alá dolgozna. Most Oroszországban lépett egy olyat ″a hivatal″, ami segíthet magasabbra tornászni eladásaikat.

A szövetségi vámhivatal napokban közzétett döntése szerint ugyanis nem kell 5 százalékos vámot fizetni az országba beszállított iPadekre – a terméket ugyanis átminősítették, és a navigációs eszközök közül a komputerekhez sorolták át az eszközt.

További furcsaság, hogy a döntés egyelőre csak az Apple táblagépét érinti, a hasonló kérelmet eddig elő nem terjesztő versenytársak maradtak a GPS-kategóriában.

A lépés segíthet az iPad piaci térnyerésében, a termék ugyanis 20 ezer rubeles (mintegy 520 eurós) árával jó harmadával drágább, mint androidos riválisai. Ennek ellenére a tavalyi év harmadik negyedében eladott 540 ezer táblagép 56 százaléka iPad volt.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.