2012. szeptember 25.

Moziaréna a T-Home-tól

A videotéka szolgáltatást ezentúl mobileszközökön is elérhetik az interaktív tévés szolgáltatások előfizetői.

A videotéka szolgáltatást ezentúl mobileszközökön is elérhetik az interaktív tévés szolgáltatások előfizetői.

Moziaréna néven indított új szolgáltatást a T-Home: a filmkölcsönző kínálata minden, a filmnézésre alkalmas eszközön - okostelefonon, táblagépen - elérhető szeptember 25-től. A kínálatot a T-Home Interaktív TV Videotékájában található filmek alkotják. A szolgáltatást egyelőre csak a T-Home interaktív tévés előfizetői (IPTV, Interaktív Sat TV) érhetik el, ezek száma jelenleg alulról csípi a 300 ezret.

A későbbiekben viszont bárki számára elérhetővé kívánják tenni a Moziarénát, aki megfelelő internetkapcsolattal rendelkezik, legyen az akár egy másik szolgáltatóé. Ezzel hasonló utat járnának be, mint magával az Interaktív Sat TV-vel, amelyet 2011 végén jelentettek be, s eleinte csak a T-Home broadband előfizetőinek kínálták, majd 2012. augusztusától bárki előfizethet rá, amennyiben megfelelő internetkapcsolata van - legyen az más szolgáltatónál akár.

"A Magyar Telekom piacvezető szolgáltatóként ügyfelei mind tökéletesebb kiszolgálására törekszik: ennek jegyében folyamatosan bővítjük integrált szolgáltatás-kínálatunkat. A legújabb, képernyők közötti átjárhatóságot biztosító fejlesztésünknek köszönhetően mostantól kedvenc Videotéka filmjeinket laptopunkon, tabletünkön, vagy akár okostelefonunkon is megtekinthetjük" - mondta el Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

A szolgáltatás keretében ingyenes és fizetős tartalmakat egyaránt lehet kölcsönözni, a filmnézés árát a havi Telekom-számla keretében téríthetik a fogyasztók. A szolgáltatás leginkább a PC-s, laptopos + wifis/fix áras netet használó nézési helyzetre lett kitalálva, derült ki a sajtótájékoztatón - ebben a közegben egyfelől nem kell a magas 3G áraktól tartani, mint a mobileszközök esetében (egy film kb. 2 gigát "emészt fel"), másfelől nem folynak bele a kütyügyártók "az üzleti modellbe" (lásd. App Store). Így tehát a Magyar Telekom által elképzelt használati helyzet valahogy úgy néz ki, hogy a felhasználó: PC-n előfizet, majd bármely kütyüjén megnézheti a filmet (wifivel vagy másképp).