2014. október 28.

MÚOSZ: az internetadó ellen, a Hír TV-s újságíró mellett

Az újságíró szervezet elnöksége adott ki állásfoglalást a vasárnapi tüntetés és a tervezett adó kapcsán.

Az újságíró szervezet elnöksége adott ki állásfoglalást a vasárnapi tüntetés és a tervezett adó kapcsán.

"Az állampolgárok tájékozódáshoz való jogát korlátozó javaslat visszavonására szólítja fel a kormányt" a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöksége. Úgy vélik, "a magyar kormányzat és a parlament évek óta módszeresen szűkíti a demokratikus nyilvánosságot. Az új médiaszabályozás, az állami hirdetések központosítása és célzatos elosztása, a reklámadó bevezetése antidemokratikus, a nemzetgazdaság egészét romboló lépések. Az állampolgárok tájékozódáshoz való jogát korlátozó javaslat a legújabb kormányzati ötlet, az internetadó bevezetése is, ami ellen a tervezet visszavonását követelve a leghatározottabban tiltakozunk."

Elítélik ugyanakkor a Hír TV stábját ért atrocitást: "a média munkájának akadályozása, az újságírók fenyegetése a sajtószabadságot sértő magatartás, ezért követeljük az újságírók testi épségének szavatolását, munkájuk feltételeinek biztosítását."

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.