2014. október 28.

MÚOSZ: az internetadó ellen, a Hír TV-s újságíró mellett

Az újságíró szervezet elnöksége adott ki állásfoglalást a vasárnapi tüntetés és a tervezett adó kapcsán.

Az újságíró szervezet elnöksége adott ki állásfoglalást a vasárnapi tüntetés és a tervezett adó kapcsán.

"Az állampolgárok tájékozódáshoz való jogát korlátozó javaslat visszavonására szólítja fel a kormányt" a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöksége. Úgy vélik, "a magyar kormányzat és a parlament évek óta módszeresen szűkíti a demokratikus nyilvánosságot. Az új médiaszabályozás, az állami hirdetések központosítása és célzatos elosztása, a reklámadó bevezetése antidemokratikus, a nemzetgazdaság egészét romboló lépések. Az állampolgárok tájékozódáshoz való jogát korlátozó javaslat a legújabb kormányzati ötlet, az internetadó bevezetése is, ami ellen a tervezet visszavonását követelve a leghatározottabban tiltakozunk."

Elítélik ugyanakkor a Hír TV stábját ért atrocitást: "a média munkájának akadályozása, az újságírók fenyegetése a sajtószabadságot sértő magatartás, ezért követeljük az újságírók testi épségének szavatolását, munkájuk feltételeinek biztosítását."

Vallások világnapja tematikus nap a DoQ műsorán

8 órája

A világnap alkalmából január 21-én 16.00 órától 21.00 óráig a DoQ nézői tematikus nap keretében ismerkedhetnek meg például a Vatikán féltve őrzött titkaival és József példaértékű életével.