2014. október 28.

MÚOSZ: az internetadó ellen, a Hír TV-s újságíró mellett

Az újságíró szervezet elnöksége adott ki állásfoglalást a vasárnapi tüntetés és a tervezett adó kapcsán.

Az újságíró szervezet elnöksége adott ki állásfoglalást a vasárnapi tüntetés és a tervezett adó kapcsán.

"Az állampolgárok tájékozódáshoz való jogát korlátozó javaslat visszavonására szólítja fel a kormányt" a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöksége. Úgy vélik, "a magyar kormányzat és a parlament évek óta módszeresen szűkíti a demokratikus nyilvánosságot. Az új médiaszabályozás, az állami hirdetések központosítása és célzatos elosztása, a reklámadó bevezetése antidemokratikus, a nemzetgazdaság egészét romboló lépések. Az állampolgárok tájékozódáshoz való jogát korlátozó javaslat a legújabb kormányzati ötlet, az internetadó bevezetése is, ami ellen a tervezet visszavonását követelve a leghatározottabban tiltakozunk."

Elítélik ugyanakkor a Hír TV stábját ért atrocitást: "a média munkájának akadályozása, az újságírók fenyegetése a sajtószabadságot sértő magatartás, ezért követeljük az újságírók testi épségének szavatolását, munkájuk feltételeinek biztosítását."

Indul A Bank és a Bezár a bazár! a TV2-n

10 órája

6 kérdés – 6 perc – 60 millió forint! - ma este 20:45-től Stohl András műsorvezetésével elstartol A Bank, a TV2 legújabb, hazai fejlesztésű kvíz show-ja.