2012. március 13.

Müpa események a közmédiában

Tartalmi-stratégiai megállapodást kötött a Müpa és az MTVA. Az együttműködés idénre szól, de jövőre valószínűleg hosszabbítanak.

Tartalmi-stratégiai megállapodást kötött a Müpa és az MTVA. Az együttműködés idénre szól, de jövőre valószínűleg hosszabbítanak.

Tartalmi-stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Művészetek Palotája (Müpa) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) - írja az MTI. Az első lépcsőben 2012 végéig tartó partnerség keretében új kulturális műsorok jelennek meg a közszolgálati médiában. A Duna TV, az m1 nézői, illetve az MR2-Petőfi Rádió és az MR3-Bartók Rádió hallgatói a Müpa összesen 135 kulturális eseményével találkozhatnak idén.

Böröcz István, az MTVA és Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója elmondta: a közmédia műsorába csütörtöktől bekerülnek be az élő koncertközvetítések mellett a Müpában az elmúlt négy évben rögzített könnyű- és komolyzenei, jazz és világzenei koncertek, illetve egy-két hónapos, friss felvételek is.

Szabó László Zsolt, az MTVA gyártási és műszaki vezérigazgató-helyettese a produkciók összköltségével kapcsolatban elmondta: egy nézőt, illetve hallgatót legfeljebb 20 forintos ráfordítással érnek majd el. Újságírói kérdésre válaszolva hozzátette: az MTVA átlagosan 100 ezres nézettséggel, hallgatottsággal számol adásonként.

A Müpával kötött megállapodáshoz hasonlót korábban az MTVA tető alá hozott már a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a Thália Színházzal is. Ez a partnerség egyelőre 2012 végéig szól, de Böröcz István szerint nagy valószínűséggel jövőre is folytatódni fog.