2011. október 14.

Műsorain spórol az RTL Klub

Még inkább a főműsoridőre és a tavaszra-őszre fókuszál a piacvezető tévé. A cél a bevételmaximalizálás a nehezedő piacon.

Még inkább a főműsoridőre és a tavaszra-őszre fókuszál a piacvezető tévé. A cél a bevételmaximalizálás a nehezedő piacon.

Új műsorpolitika bevezetését jelentette be az RTL Klub. Ennek lényege, hogy csak a nézettségi és bevételi szempontból lényeges sávokra fókuszálnak igazán, a többin pedig spórolnak.

A piacvezető ettől azt várja, hogy az egyre nehezebb piacon is megőrzi az első helyét, és maximalizálni tudja a bevételeit. (Ami a piac kilátásait illeti, a konkurens TV2 értékesítési igazgatója, Steve Varcoe szerint a visszafogottan optimista jóslat is a tévés reklámpiac 5 százalékos szűkűlésével számol jövőre az idei -10% után.)

Ennek következtében a reklámbevételek szempontjából leginkább fontos főműsoridőre, illetve az azt megelőző órákra, az éven belül pedig a március-májusi és a szeptember-decemberi periódusokra fókuszálnak.

E műsorpolitikának esik áldozatul a Reggeli, amely helyett csak a Csak Csajok félórás blokkja marad, igaz, megújult formában. Szintén búcsúzik novembertől a déli Híradó és a Fél Kettő című műsor.

A déli Híradó kapcsán érdekesség, hogy lapunknak nyilatkozva Kotroczó Róbert hírigazgató nemrégiben még fontos momentumként emelte ki, hogy több hírműsoruk van (többek között épp a déli kiadás révén), mint a konkurensnek, mivel a nézők igénylik az információkat. Ezt a szempontot azonban most felülírja a kereskedelmi törvényszerűség.