2013. november 15.

Műsort kapott a Parlament Tv-nél Szebeni István

A köztévé korábban lapátra tett hírolvasóját, aki az utóbbi időben a Life Network TV-nek dolgozott, a Parlament Tv műsorvezetésre kérte fel.

A köztévé korábban lapátra tett hírolvasóját, aki az utóbbi időben a Life Network TV-nek dolgozott, a Parlament Tv egy önálló műsor vezetésére kérte fel.

Politika, Like! címmel új, egyórás hírmagazint indít a Parlament Televízió. A műsor szlogenje: Az életünket befolyásoló közszereplők munkája sokkal fontosabb, mint gondolnánk! Ne legyen közömbös, Politika, Like!

A műsorkészítők folyamatosan nyomon követik a politikusok és pártok internetes tevékenységét. Kiválogatják a legérdekesebb webvideókat, cikkeket, Facebook és Twitter hozzászólásokat, sajtótájékoztatókat és parlamenti felszólalásokat. A magyar politika és közélet történései mellett Európa és a világ vezetőinek izgalmas mindennapjaiba is bepillantást nyújtanak.

A heti magazin műsorvezetője Szebeni István lesz. Először november 15-én, vagyis ma 19 órakor kerül képernyőre a műsor. „Azért vállaltam a felkérését, mert nagyon tetszett a szerkesztő csapat szemléletmódja és az innovatív koncepció. A Parlament tévé amúgy nekem nem volt ismeretlen, mert esténként gyakran leragadok egy-egy érdekes műsoruk előtt” – mondta Szebeni István.

A Parlament Televízió jelenleg csaknem 1,5 millió háztartásban nézhető. Kizárólag ezen a csatornán látható vágás nélkül az Országgyűlés munkája élőben. Azokon a napokon pedig, amikor nem ülésezik a Parlament közéleti-politikai elemző, és hírháttér műsorokkal várják a nézőket.

Szebeni István korábban a Magyar Televízió Híradójának volt a hírolvasója, ám az adás szerkesztőjének szakmai hibáját nem éppen adásképes szavakkal tette szóvá a műsor rögzítésekor, és a köztévé másik munkatársa tévedésből véletlenül a vágatlan - tehát a hírolvasó káromkodását tartalmazó - rögzített változatot adta le adásban. Szebenit ezek után a televíziótól elbocsátották, az elmúlt időszakban ezért főleg az Origo másik kábelcsatornáján, a Life Networkön volt látható.