2010. május 12.

NHH: kell a helyi digi?

Három hét alatt lezavarná a helyi és körzeti digitális televíziós frekvenciák iránti igény felmérését az NHH.

Három hét alatt lezavarná a helyi és körzeti digitális televíziós frekvenciák iránti igény felmérését az NHH. Akkorra kiderülhet, kell-e valakinek.

Keddi közleményük szerint ugyanis május 31-ig tölthető ki a Nemzeti Hírközlési hatóság (NHH) honlapján az ezzel kapcsolatos kérdőív.

Mint írják, a tavaly ősszel tartott előzetes meghallgatást követően a hatóság megkezdte a helyi pályáztatás előkészítését, majd ma „a legérintettebb helyi-földfelszíni műsorszórók részvételével” bemutatták az igényfelmérő kérdőívet. Ennek az eredményei alapján fogja az NHH – figyelembe véve a hatékony frekvenciagazdálkodás és a méretgazdaságos műsorszórás szempontjait is – elkészíteni a helyi-körzeti digitális földfelszíni pályázattervezetek műszaki tartalmát - közölték.

„Magyarországon a földfelszíni televíziós műsorszórás digitális átállásának véghatárideje 2011. december 31. Eddig az időpontig a földfelszíni analóg televíziós adókat ki kell kapcsolni. Ez a folyamat az országos földfelszíni analóg televíziós műsorszóró-hálózatok mellett, 44 helyi műsorszórót is érinti” - emlékeztetnek.

Cseppben az élet

10 órája

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.