2011. július 22.

NMHH-AH szerződésmódosítás

Átszabták a digitális földfelszíni televíziós és rádiós műsorszóró hálózatok üzemeltetési jogosultságára vonatkozó hatósági szerződéseket.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és az Antenna Hungária Csoport aláírta a digitális földfelszíni televíziós és rádiós műsorszóró hálózatok üzemeltetési jogosultságára vonatkozó hatósági szerződések módosítását.

Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, valamint az Antenna Hungária Csoport vezetői aláírták a digitális földfelszíni televíziós és rádiós műsorszóró hálózatok üzemeltetési jogosultságára vonatkozó, 2008 szeptemberében megkötött hatósági szerződések módosítását.

Az NMHH közleménye szerint a változtatás több célt is szolgál: elősegíti a digitális átállás végrehajtását, javítja a digitális földfelszíni műsorszórás elérhetőségét, valamint tovább élénkíti a televíziós műsorterjesztési platformok közötti versenyt, ami a magasabb színvonalú szolgáltatás lehetőségét biztosítja az ügyfeleknek.

A digitális földfelszíni televíziós hálózatok kiépítésének ütemezésével kapcsolatban az Antenna Hungária a korábbi szerződésben foglaltakon túl további fejlesztéseket vállalt. A megállapodás az AH Csoport számára megteremti az alapját a digitális földfelszíni szolgáltatások továbbfejlesztésének, mégpedig azáltal, hogy az eddig DVB-H (digitális mobil televíziózás) sugárzásra használt „B” jelű multiplexet a cég ezentúl felhasználhatja DVB-T (digitális földfelszíni televíziózás) célra, tovább bővítheti a műsor kínálatát.

A két fél megállapodott továbbá arról is, hogy szorosan együttműködnek az analóg lekapcsolási stratégia végrehajtása kapcsán annak érdekében, hogy a lekapcsolásban érintett háztartások ne maradjanak ingyenes televíziózási lehetőség nélkül.

 

 

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

6 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.