2010. július 28.

NRC-Advertikum közös mérés

Az új, böngésző alapú szoftveres mérés a VMR kutatás közel 50 ezer főt számláló paneljére, valamint az Adverticum AdServer NG adataira épít.

Az NRC és az Adverticum a közismert VMR kutatás közel 50 ezer főt számláló paneljére, valamint az Adverticum AdServer NG adataira építve VMR-AdProfile néven egy új, böngésző alapú szoftveres mérési rendszert indított el, amelynek köszönhetően a hirdetők, a médiatulajdonosok és az ügynökségek médiatervezői az eddig megszokott adatok mellé a kampány által elért célcsoport demográfiai összetételéről is fontos adatokat kaphatnak.

Az AdProfile mérésben az NRC független kutatócégként az ötvenezres VMR panel felépítésével, üzemeltetésével és a mérési sztenderdek elkészítésével, illetve a mérés auditálásával vesz részt, míg az Adverticum az AdServerNG-ben lévő adatokhoz csatolja a VMR panelben lévő demográfiai és egyéb VMR kutatásból származó adatokat, amelyet a médiatulajdonosok, illetve a kampányt menedzselő ügynökségek a kampányriportokban kérhetnek le.

A kampányjelentésekből a hirdetők, ügynökségek a nem, kor, iskolai végzettség, illetve lakóhely típusa alapján ismerhetik meg a kampány által elért célcsoport összetételét. Igény esetén, kampánymérettől függően további részletes adatokhoz is juthatnak az Adverticum AdServer NG-t használó vállalatok, mint például a foglalkozás típusa, családi állapot, háztartásban élő személyek száma és összetétele, ESOMAR státusz, internet használati szokások, online vásárlási szokások.

A VMR Panelen alapuló mérés a kampányprofil megismerése mellett lehetőséget teremt arra is, hogy úgynevezett reklám-utóteszt segítségével megismerjék a kampány célcsoportra gyakorolt hatását is: kik emlékeznek a reklámra, milyen üzenet jutott át, mi változott a márka-fogyasztó kapcsolatában.

 

Elhunyt Baló György

11 órája

Évtizedeken át szerkesztett és vezetett közéleti-politikai műsorokat a köztévén és kereskedelmi csatornákon.