Nagy Ervin a magyar film- és sorozatgyártás árnyoldaláról, az állandó harcban állásról, a médiapiacról, színészi hitelességről és az ösztönből elkövetett hülyeségekről beszélt a Médiapiac frissen megjelenő számában. Ízelítő.

Mennyiben változott meg a magyar film helyzete Magyar Nemzeti Filmalap megalakulásával, a filmügyi kormánybiztos színrelépésével?

A filmkészítéshez biztosított az anyagi fedezet, de pozitív változás, hogy rengeteg a lehetőség fiatal alkotóknak, nagyon egyetértek az inkubátor programmal is. Az más kérdés, hogy becsúszik egy-egy olyan gikszer, mint a Pappa Pia. A filmügyi kormánybiztossal való kölcsönös antipátiánk okán vannak súrlódások, de nem a kommunizmusban élünk, nincs a nevem mellé írva, hogy nem dolgozhatok.

Mennyire kiszámítható a magyar sorozatgyártás?

Az HBO amerikai mintája a zászlóshajó, a fikciós sorozatgyártás területén ők kapcsoltak elsőként. A titkuk, hogy csodálatos művészi igényességgel, tíz-húsz évre előre számolnak a piaccal nem pedig rövidtávra, mint a kereskedelmi tévék. (...)

A RTL Klubon hamarosan futó A Tanár című sorozat figurája kapcsán elmondta: "nagyon igazságközpontú, rendszerellenes, állandóan harcban áll. Ezeket a tulajdonságokat az én alapkarakterem is magában hordozza. Nem bírom azt az álságosságot, amellyel ebben az országban élünk. Lehet, hogy elkésem, másképpen színészkedem, vagy nem úgy nyilatkozom, ahogy elvárják, de van véleményem, amibe beleállok. (...)

Az új lapszámban a magyar sorozatokról olvashat, továbbá interjút készítettünk a Korhatáros szerelem főszereplőjével, Kovács Patríciával. A Majka Majoros Pétert címlapinterjúnkban pedig arról kérdeztük, mennyire építi tudatosan az imidzsét, milyen kompromisszumokat kötött a karrierje érdekében.

Megjelent a legfrissebb Médiapiac: csütörtöktől már kapható az újságárusoknál vagy itt megrendelheti.