2010. december 22.

Nagy bünti a Neónak

A lehetségesnél több reklám és a vállalnál kevesebb hírműsor volt szeptemberben a Neo FM-en; az eredmény egy méretes büntetés.

A lehetségesnél több reklám és a vállalnál kevesebb hírműsor volt szeptemberben a Neo FM-en; az eredmény egy méretes büntetés.

Legutóbbi ülésén 25 millió forint megfizetésére kötelezte a Neo FM-et a médiahatóság. A Médiatanács vizsgálata megállapította, hogy a rádió 2010. szeptember 8-án és 10-én reklámidő túllépéssel sértette meg a médiatörvény rendelkezéseit – közölte a testület. A műsorszolgáltató 2010 szeptemberében (amely harminc napos) pont harminvc alkalommal szegte meg azt a vállalását, amely szerint minden nap 20 órakor 15 perces hírösszefoglalót sugároz.

A hatóság a fokozatosság elvét betartva járt el a rádió ügyében. A legenyhébb figyelmeztetések, majd az elmúlt hónapokban kiszabott csaknem 10 milliós pénzbüntetés ellenére a műsorszolgáltató nem változtatott a gyakorlatán, ezért részesült most szigorúbb elbírálásban - írják.

Nem javul a korrupciós helyzet az üzleti életben

4 órája

Magyarországon minden ötödik válaszadó úgy véli, iparágában elterjedt gyakorlat a vesztegetés, ami felülmúlja mind a régiós országok, mind a fejlődő piacok átlagát – állapítja meg az EY legfrissebb globális felmérése.