2010. szeptember 08.

Nagy nevek a pénzvilágról oktatnak

Új korszak a pénzvilágban címmel hirdetnek beszélgetés-sorozatot gazdasági újságíróknak – nem egy, nem két „húzónévvel”.

Új korszak a pénzvilágban címmel hirdetnek beszélgetés-sorozatot gazdasági újságíróknak – nem egy, nem két „húzónévvel”.

A két hét múlva induló, december közepéig tartó, ingyenes rendezvénysorozat témája egyrészt a 2008 óta tartó gazdasági válság tanulságainak összegzése a világgazdaság, a nemzetközi pénzügyi rendszer, a magyar gazdaság és pénzügyi szektora szempontjából, másrészt annak felvázolása, hogy a lassan talpra álló gazdaság milyen rendben folytatja működését. A foglalkozások célja, hogy a gazdasággal, pénzügyekkel behatóan foglalkozó újságírók - a napi rutint maguk mögött hagyva - havonta egy-két délutáni workshop keretében elmélyülhessenek a hírek mögötti összefüggésekben és elismert szakemberekkel konzultálva kaphassanak választ a munkájuk során megfogalmazódó kérdéseikre.

A rendező, a Független Médiaközpont által felkért előadók: Király Júlia (Magyar Nemzeti Bank), Urbán László (EBRD), Harmati László (FHB), Orbán Krisztián és Vojnits Tamás (Oriens), Hamecz István (OTP Alapkezelő), Gauder Milán (MasterCard), valamint további vezető gazdasági és pénzügyi szakértők. A foglalkozásokat Mong Attila újságíró vezeti. Jelentkezni a palyazat@cij.hu címen lehet - közölték.