2010. szeptember 16.

Nagyítás – leállt

A távozó főszerkesztő és a kiadó kuratóriuma együtt kérte a Nagyítás átvilágítását. A lapot e héten már nem nyomják ki.

A távozó főszerkesztő és a kiadó kuratóriuma együtt kérte a Nagyítás átvilágítását. A lapot e héten már nem nyomják ki.

„A Közép-európai Kultúráért Alapítvány Kuratóriuma, a Nagyítás című lapot kiadó Hetilap Kft. tulajdonosa úgy döntött, hogy finanszírozási nehézségek miatt szeptember 15-én, szerdán már nem jelenteti meg a kulturális hetilapot” – áll a Csoóri Sándor kuratóriumi elnök által jegyzett közleményben.

Közlésük szerint csak „ideiglenes szüneteltetésről” van szó; ha lezárul a rovancs, a hetilap újraindulhat.

A korábban a Magyar Nemzet munkatársaként dolgozó Csontos János a lap októberi alapításakor azt mondta: a Nagyítást fenntartó alapítvány mindegyik parlamenti párt alapítványánál pályázik majd támogatásra. A Nagyítás honlapján található impresszum szerint azonban közülük csak a Fidesz és a KDNP pártalapítványai – a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Barankovics István Alapítvány – támogatták a lap megjelenését.

A hetilap akkor került az érdeklődés középpontjába, amikor idén februárban vitaindítóként közölte Orbán Viktor Megőrizni a létezés magyar minőségét című beszédét, amelyet a Fidesz elnöke 2009. szeptember 5-én mondott el a jobboldali értelmiség tagjainak kötcsei összejövetelén.