2010. február 24.

Nagyot nyert a Rádió1

Minden idők legjobb hallgatottsági adatait produkálta az első egységes méréssel a Rádió1. Portálunk információja szerint a közeljövőben struktúraváltással húz bele még inkább az adó.

Budapesten a 15 és 49 év közötti korosztályban statisztikai hibahatáron belül, szinte holtversenyben elsők-harmadikok – mondta el Erdélyi Krisztián. Az ügyvezető közlése szerint 16,5 százalékot produkáló Juventustól ugyanis 0,6, a Class FM-től mindössze 0,2 százalékkal maradtak el januárban
Országosan már megelőzték a Juventust, de a statisztikai hibahatár alatt a különbségük a Neo-val szemben is, amely a lakosság kétszer akkora csoportját éri el, mint a tucatnyi adót hálózatba kötő Rádió1 – jegyezte meg. Hozzátette: a fővárosban a hibahatárnál nagyobb az előnyük a Sláger helyébe lépő adóval szemben.
„Az adatok azt mutatják, hogy a Class FM Danubius közönségének negyedét, míg a Neo a Slágerhallgatók táborának hatvan százalékát veszítette el” – értelmezte a kutatás eredményeit portálunknak Erdélyi Krisztián, a Rádió1 Kft. ügyvezetője.
A múlt héten produkált, immár új módszerrel készített felmérés eredményeivel eddig minden megnyilatkozó érintett igen elégedett volt. A Magyar Rádió azt hangoztatta, hogy három nagy adója összesen kétmillió embert ér el nap mint nap, a Class FM a kereskedelmileg legfontosabb – 15-49-es – korosztályban felmutatott eredményét emelte ki közleményében. A Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE) elnöke, Radetzky András arra a valóban nem mellékes körülményre hívta fel a figyelmet, hogy a 19 megyeszékhely közül 16-on nem országos adó áll a tabella élén. (A fennmaradó három megyében a Class FM vitte el a pálmát.)