2016. június 06.

Napilapként is elindult a Lokál

Budapesten reggel óta már osztogatják az új ingyenes, az idehaza megszokott kisebbik bulvárméretben megjelent napilapot.

Három hete, a siófoki Media Hungary konferencián jelentette be Keresztesi Péter, a Modern Media Group Zrt. vezérigazgatója, hogy napilappá alakul a kiadvány, az ezen a címen kiadott, szintén ingyenes hetilapot Lokál Extra néven terjesztik a jövőben.

Már akkor jelezte: az addig egyszereplős (Metropol) piacra belépő napilapot június 6-tól, 150 ezer példányban terjesztik majd a forgalmasabb fővárosi közlekedési csomópontokon. Pár napja már arról írt a 444.hu, hogy "Habony új ingyenes napilapja miatt Simicska eladná a Metropolt is".

Most - másfél évvel Orbán és Simicska összekapása után - a médiapiacon többen arról beszélnek, hogy Simicskáék eladnák a lapot – írja a portál, amely arról számol be, hogy: a Lokál hetilap tavaly csak az állami hirdetőkön keresztül közel 1 milliárd forintos bevételt könyvelhetett el.

Arra is emlékeztettek, hogy a Népszabadság korábban azt kalkulálta ki: a lap készítése nyomtatása és terjesztése évi minimum 1,5 milliárdba fáj majd a cégnek, de ha ilyen ütemben folynak hozzájuk az állami bevételek, ez nem jelenthet komoly akadályt.