2010. október 19.

Négy rádió – egy csomag

Rádió City Multipack néven dolgozott ki négy fővárosi adóra szabott hirdetési csomagot a Target Media Sales.

Rádió City Multipack néven dolgozott ki négy fővárosi adóra szabott hirdetési csomagot a Target Media Sales.

„A hallgatói spektrum minél szélesebb körű elérésével” indokolták a 15-59 éves korosztályra optimalizált csomag kidolgozását. A Rádió City Multipack-ban négy fővárosi rádió: a 90.9Jazzy, a Roxy Rádió, a Klasszik Rádió 92.1 és a Sztár FM vesz részt.

Bár a rádiózás újra reneszánszát éli ma Magyarországon, a reklámbevételek növelése mégsem jelent reális célt, ugyanis a gazdasági válságot a hirdetési piacon leginkább a rádiók szenvedték meg, nem beszélve a két legnagyobb országos csatorna megszűnéséről és a kapcsolódó frekvenciabotránytól, amely komoly bevételkiesést jelentett a rádiók számára a hirdetők kivárása miatt – írják közleményükben.

Merthogy az egyre zsugorodó reklámtortából Budapesten és Pest megyében 5 országos és 17 regionális rádióadó igyekszik minél nagyobb szeletet kihasítani, ám hirdetői szempontból ezek közül csupán 1-2-t kiválasztva lehetetlen sikeresen elérni a fővárosi hallgatókat, mivel még a leghallgatottabb csatorna sem rendelkezik domináns hallgatói eléréssel. Márpedig hirdetői szempontból viszont a főváros és környéke kiemelt fontosságú, hiszen Budapesten az egy főre jutó GDP 25%-kal magasabb az EU átlagánál, Budapest és Pest megye adja az ország GDP-jének a 43%-át, itt él az ország lakosságának mintegy 30%-a, az összes magyarországi cég és szervezet több mint 40%-a található Budapesten - érvelnek.

 

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

9 órája

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.