2013. november 07.

Negyedszázada Standard

A huszonöt éve alapított osztrák napilap elérte azt, amit nevében célul tűzött. A maga baloldali liberális beállítottságával meghatározó orgánum lett.

A huszonöt éve alapított osztrák napilap elérte azt, amit nevében célul tűzött. A maga baloldali liberális beállítottságával meghatározó orgánum lett.

1988 októberének végén jelent meg ugyanis a Bécsben készülő Der Standard első száma. A máig lazacszínű papírra nyomtatott újság elindítása nehézkes volt. Nem sikerült zöldágra vergődniük az utóbb Magyarországon is próbálkozó svéd Bonnier-csoporttal, így a Springer állt a hátuk mögé. A berlini kiadó, amelyet hét évelkésőbb vásárolt ki az alapító Oscar Bronner, elfogadta azt a kikötést, hogy a tartalomba nincsen beleszólása - tudható meg a lap önméltatásából.

Az újság hamarosan szombati kiadással gyarapodott, majd a német nyelvterület első olyan szerkesztősége lett, amely összeköltöztette a print és az online változatot készítőket. A lap már indulásakor azt a célt tűzte maga elé, hogy nemzetközi összehasonlításban is helytálló, mértékadó hírforrás legyen. Ami az olvasószám alapján össze is jött: a lap tavalyi, 341 ezres elérése egyezik a 2006-es adattal,s csak 70 ezerrel kevesebb az ezredfordulón kimutatottnál.

Legendás rockerek A Dal színpadán

2 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.