2014. május 29.

Négymilliárd okotelcsi

Fényes jövőt jósol az okostelefonoknak egy nemrégiben publikált kutatási eredmény, de veszélyekre is figyelmeztetnek az elemzők.

Fényes jövőt jósol az okostelefonoknak egy nemrégiben publikált kutatási eredmény, de veszélyekre is figyelmeztetnek az elemzők.

Az Analysys Mason becslése szerint 2018-ra 3,9 milliárd aktív SIM-kártya lesz a világszerte működő okostelefonokban, ez az összes készülék mintegy felét jelenti majd, egyben 136 százalékos növekedést a jelenlegi számhoz képest. Csakhogy ezzel a fejlett államok piaca gyakorlatilag megtelik, így a készülékcserék korában legfeljebb gyilkos árversennyel tudnak bővíteni piacukon a gyártók.

Ezzel szemben a kínai gyártók arathatnak: a következő fél évtizedben odahaza 1,3 milliárd telefont értékesíthetnek, ami globális részarányuk növelése mellett 65 és 130 milliárd dollár közötti lehetséges bevételt is jelent a számukra. Az operációs rendszerek harcát a prognózis szerint továbbra is az Android nyeri, 72 százalékos globális részesedéssel, míg az iOS 16-ról 13 százalékra csúszhat le.

Film készül a Ford és a Ferrari párharcáról

1 órája

Matt Damon és Christian Bale Oscar-díjas amerikai színészek főszereplésével forgatják azt az egyelőre cím nélküli filmet, mely a Ford és a Ferrari hatvanas évekbeli vetélkedéséről szól és jövő június végén mutatják be.

Az új Jurassic-film nyerte a hétvégét

1 órája

Könnyedén nyert a Jurassic World: Bukott birodalom az észak-amerikai mozik jegypénztárainál, 150 millió dollárért (42 milliárd forintért )váltottak rá jegyet a nyitó hétvégén.