2014. május 29.

Négymilliárd okotelcsi

Fényes jövőt jósol az okostelefonoknak egy nemrégiben publikált kutatási eredmény, de veszélyekre is figyelmeztetnek az elemzők.

Fényes jövőt jósol az okostelefonoknak egy nemrégiben publikált kutatási eredmény, de veszélyekre is figyelmeztetnek az elemzők.

Az Analysys Mason becslése szerint 2018-ra 3,9 milliárd aktív SIM-kártya lesz a világszerte működő okostelefonokban, ez az összes készülék mintegy felét jelenti majd, egyben 136 százalékos növekedést a jelenlegi számhoz képest. Csakhogy ezzel a fejlett államok piaca gyakorlatilag megtelik, így a készülékcserék korában legfeljebb gyilkos árversennyel tudnak bővíteni piacukon a gyártók.

Ezzel szemben a kínai gyártók arathatnak: a következő fél évtizedben odahaza 1,3 milliárd telefont értékesíthetnek, ami globális részarányuk növelése mellett 65 és 130 milliárd dollár közötti lehetséges bevételt is jelent a számukra. Az operációs rendszerek harcát a prognózis szerint továbbra is az Android nyeri, 72 százalékos globális részesedéssel, míg az iOS 16-ról 13 százalékra csúszhat le.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

17 órája

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.