2010. április 20.

Négyszázmillát keres az ORTT

Összesen közel négyszázmillió forintnyi műsorszolgáltatási díjjal tartoznak a hazai tévék, rádiók a médiahatóságnak, óvadékokkal, kamatokkal és késedelmi díjakkal azonban már a félmilliárdot közelíti az összeg.

Két, nyilvántartásból már törölt cég a legnagyobb adós; a Musicmax Zrt. 64, a TVegy Zrt. (a sok évvel ezelőtt megszűnt SATeLIT üzemeltetője) 53 millió forinttal tartozik. Az ORTT által portálunkkal közölt adatok alapján felszámolás alatt álló Budapest Televízió Zrt. majdnem 16 milliós kifizetetlen számlát hagyott eddig maga után.
Körülbelül 105 millió forintját keresi az Országos Rádió és Televízió Testület az Advertum-csoport egykori rádiós cégén, amelynek műsorszolgáltatási jogosultságát – épp az adósság miatt – már régen visszavonta a hatóság. Összesen húszmilliót követel a testület a Pont FM-et működtető fővárosi Rádió infórum Kft.-től; a summa háromnegyede a tájékoztatás szerint műsorszolgáltatási díj. Négy és félmilliós hiányt látnak a médiahatóság könyvelői a Juventus Rádió befizetésében, de a radiocafé-n is keresnek egy pár százezres késedelmi kamatot.
A médiahatóság szerint 19 milliót kelleene befizetnie a Muzsika TV-t üzemeltető Humor 1 TV Zrt.-nek, kilenc és negyedmilliót az INFO-24 TV Zrt.-nek, valamint 7,1 milliót az % Csatorna Zrt.-nek, hogy nullán álljon az ORTT-vel szemben.