2011. január 05.

Nem enged a kínai reményekből a Google

Akadályok ide vagy oda, a keresőóriás nem adja fel a túlságosan is kecsegtető ázsiai piacot.

Akadályok és cenzúra ide vagy oda, a keresőóriás nem adja fel a túlságosan is kecsegtető ázsiai piacot. Legalábbis a cég pénzügyi vezetője nemrégiben ilyen értelemben nyilatkozott.

A cenzúra és a licensz hosszabbítás körüli huzavona, illetve a kínai vezetés utóbbival összefüggő zsarolásai ellenére sem adná fel erős pozícióit a Google a hatalmas ázsiai piacon - nyilatkozta nemrégiben Patrick Pichette, a keresőjéről ismert cég pénzügyi vezetője. Mint a WARC írja, a Google afféle útakadályként tekint a korábbi incidensre, s az nem futamítja meg.

2010 júniusában a Google azért zárta be kínai oldalát, mert cenzúrát tapasztalt. Hogy ne kelljen az országból teljesen kivonulni, a felhasználókat átirányították a teljesen szabad hongkongi site-ra. Ez nem tetszett a kínai kormánynak, és azzal fenyegették meg a keresőt, hogy nem hosszabbítják meg a működési licenszét. Végül az incidens elsimult, de máig cenzúra érvényesül az oldalon.

Címkék: google kína cenzúra

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

1 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

18 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.