2010. március 06.

Nem filmekbe menekülünk

A magyarok világátlagnál kisebb hányada mondja, hogy filmekbe menekül a valóság elől – nem úgy a törökök, az indiaiak vagy a dél-koreaiak.

A Reuters News megbízásából a 82. Oscar-gálát megelőzően végzett Ipsos Global @dvisor felmérés szerint a világ GDP-jének pont háromnegyedét képviselő 23 ország felnőtt lakosságának 42 százaléka ért egyet azzal az állítással, hogy „a filmek menekülést jelentenek számomra a való világ elől – annyit és annyiszor nézem azokat, amennyiszer csak tudom.” Vagyis a 24 000 felnőtt — országonként ezernél több válaszadó — részvételével végzett felmérés szerint 58% nem gondolja ezt. Itt a magyarok állnak az élen.
A való világ elől a lehető legtöbbször a filmekébe menekülők aránya Törökországban 67, Indiában 61, Dél-Koreában pedig 54 százalék, míg a dobogóról éppen leszorult ausztráloknál százból 52-en adták ezt a választ. Az ellentábor élcsapata Magyarország (76%), Hollandia (74%), Mexikó (74%), Svédország (71%) és Németország (70%).
Az alábbi rangsor azokkal az országokkal indul, amelyek állampolgárai leginkább egyetértenek azzal az állítással, hogy „a filmek jelentik számomra a menekülést a való világ elől – annyit és annyiszor nézem azokat, amennyiszer csak tudom.”
A legnagyobb, de eddig nem említett piacok közül Kínában 49_51-re a nem menekülők nyertek, míg Brazíliában 47:53 volt az aránya. Oroszország mutatója 36:64, a németeké 30:70 volt.
A „menekülők” között több a férfi; náluk 43, míg a nőknél 40 százalék adta ezt a választ. Jövedelmi különbségek alig mutatkoztak: a magas és az alacsony keresetűek 42, a középmezőny 41 százaléka mondta, hogy a filmek világában piheni ki a mindennapokat. Szignifikáns viszont a korcsoporti eltérés: a 35 év alattiak inkább tartják így(49%), mint a 35 és 54 év közöttiek (36%) és sokkal inkább, mint az 55 év felettiek (26%).

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

13 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.