2012. november 09.

Nem fizeti ki frekvenciahátralékát a Neo FM

Nemcsak a hatóságnak, hanem az Antenna Hungáriának és az Integrált Média Megoldások Kft.-nek is sokkal tartoznak.

Nemcsak a hatóságnak, hanem az Antenna Hungáriának és az Integrált Média Megoldások Kft.-nek is sokkal tartoznak.

Nem kívánja kifizetni tartozásait, így a mintegy egymilliárd forintos frekvenciadíj-tartozását sem a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. - mondta pénteken az MTI-nek Medveczky Mihály, a rádió tulajdonosa azt követően, hogy élő adásban bejelentette: éjféltől befejezik a földfelszíni sugárzást.

Az NMHH Médiatanácsa június 20-án mondta fel a csatornát működtető FM1 Zrt. műsorszolgáltatási szerződését. A rádió azóta csaknem egymilliárd forintnyi díjhátralékot halmozott fel. Az FM1 Zrt. a döntést bíróságon támadta meg, a Fővárosi Ítélőtábla pedig az eljárás idejére felfüggesztette a Médiatanács döntésének végrehajtását, a bíróság azonban a héten arról hozott végzést: a médiatanácsi határozatba foglalt következmény érvényesítése nem odázható el.

"Miért fizetnénk ki?" - válaszolta Medveczky Mihály az MTI azon kérdésére, hogyan kíván eleget tenni tartozásainak a rádió. Hozzátette: a csődvédelmi eljárásban még a tartozások 50 százalékának kifizetését, később ennél kevesebb összeget ajánlott fel a hitelezőknek, ám a felek ezt nem fogadták el. A csődvédelmi eljárás október 30-án egyezség nélkül lezárult, a tulajdonos pedig arra számít, hogy a bíróság hamarosan elrendeli a társaság felszámolását. Ha ezt elrendelik, már nem is kell tárgyalniuk, hanem majd a felszámoló útján tesznek még előnytelenebb ajánlatot - mondta.

Szerinte egy csődeljárásban nem fordul elő, hogy egy hitelező a teljes hiteléhez hozzájusson, aki ezt gondolja, az az üzleti életben járatlan. Medveczky Mihály kifogásolta azt is, hogy a Fővárosi Ítélőtábla úgy hozott végzést a hatóság szerződést bontó határozatának végrehajtásáról, hogy még nem zárult le a bírósági eljárás arról: jogszerű-e a hatóság döntése.

Közölte: a rádiót július 1-jén ajánlották fel számára megvételre úgy, hogy az FM1 Zrt. könyvelésében milliárdos nagyságrendű vagyonelemek szerepeltek. A társaság azonban csak augusztus elején jutott a birtokába, ekkorra azonban gyakorlatilag semmilyen vagyona nem volt a cégnek, vagyis "a megvett és a birtokba kapott rádió között köszönőviszony sincs" - fogalmazott. Hozzátette ugyanakkor, hogy ennek ellenére bízott a rádió talpra állításában. A rádió jövőjéről szólva azt mondta: éjfél után internetes rádióként továbbra is adnak műsort, ám azt a tulajdonos nem garantálta, hogy minden dolgozóját megtartja.

Az FM1 Zrt. jelentős tartozás halmozott fel még az Antenna Hungária, valamint az Integrált Média Megoldások Kft. felé - írja az MTI.

 

Korábbi, a témát érintő híreink elolvashatóak ezen a linken.

Rádiós pályázatok

16 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.