2019. december 04.

Nem használhatja a Nemzeti Színház képeit a Színház folyóirat

„A továbbiakban természetesen ugyanúgy fogunk írni a Nemzeti Színházról, mint eddig, és ezután is azt fogjuk közölni, amit kritikusaink írnak. A fotók helyén illusztrációként üres felületeket fogunk megjelentetni.”

A Nemzeti Színház többé nem járul hozzá, hogy fotókat közöljünk előadásairól lapunkban. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott indoklásában Vidnyánszky Attila kifejtette, hogy működésünket politikai céloknak alárendeltnek és manipulatívnak tartja, tevékenységünk folytán a hazai és nemzetközi közegben is torz kép alakul ki a magyar színházról - írja az 1968 óta megjelenő folyóirat közlése alapján az Index.

Hozzáteszik, Vidnyánszky Attila nem először nyilatkozik hasonló szellemben: tavaly visszautasította – pontosabban, mint fogalmazott, „semmisnek tekintette” – a Színházi Kritikusok Céhe jelölését a legjobb előadás díjára a Bánk bán című rendezéséért. Akkor arról beszélt a Népszavának, a Színház főszerkesztője, Tompa Andrea „olyan beszámolót írt a Theater Heute részére, amely alapján azt is lehet hinni, hogy én épp olyan homofób és rasszista vagyok, mint a cikkében emlegetett párt”, mivel a kritikus megemlítette, a Jobbik nagy álma volt Alföldi Róbert eltávolítása a Nemzeti éléről.