2012. augusztus 30.

Nem indul a félvezető-piac

A legfrissebb előrejelzések szerint korántsem lépett még túl a válságon a világ félvezető-piaca, ami nem ígér sok jót a médiaiparnak sem.

A legfrissebb előrejelzések szerint korántsem lépett még túl a válságon a világ félvezető-piaca, ami nem ígér sok jót a médiaiparnak sem.

Az IHS napokban publikált prognózisa szerint a korábban jósolt, 3 százalék alatti növekedés sem fog teljesülni – mi több, zsugorodik a piac. No, nem jelentősen, csupán 0,1 százalékkal, de ez is azt jelenti, hogy a válság kitörése óta az idei lesz az első év, amikor kevesebb félvezető fogy, mint az előző esztendőben. Az első negyedéves forgalom 3,6 százalékkal múlta alul a 2011 utolsó három hónapjára kimutatottat, ami a normális szezonalitással egyenértékű.

Ugyanakkor az elemzőcég a gazdaság beindulására számítva 9 százalékos növekedést prognosztizál 2013-ra. Immáron a csökkenő szegmensek közé sorolja a kutatás az asztali gépeket és perifériáikat.

Címkék: prognózis

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

6 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

13 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.