2010. július 06.

Nem lesz görög webadó

Bármekkora lyukak tátongnak is a görög költségvetésen, mégsem vezetik be a balkáni országban a sokat vitatott internet-adót.

Bármekkora lyukak tátongnak is a görög költségvetésen, mégsem vezetik be a balkáni országban a sokat vitatott internet-adót.

A beszámolók a médiumok és hirdetési ügynökségek határozott és összehangolt fellépésének tulajdonítják, hogy a kormányzat visszavonta a tervet, amely reklámforgalmuk 21,5 százalékának befizetésére kötelezte volna a görögországi székhellyel működő hírhonlapokat. Az így beszedett évi 6-7 millió euróból nyugdíjalapot hoztak volna létre az online újságírók számára, mivel ezek legtöbbje befizetés híján később nem lesz jogosult öregségi ellátásra. A rendelkezést korábban már bevezették részlegesen, de csak a nyomtatott és a televíziós hirdetéseket vonták hatálya alá.

Az egyik média-érdekvédelmi szervezet a döntés kapcsán azt hangoztatta: nem újabb adók bevezetésén kelleene munkálkodnia a kormányzatnak, hanem azon, hogy a korábban meghozott tövényeket betarttassa – és befizettesse a járulékot a tömegtájékoztatásban dolgozókkal.

Lángosról posztolunk a legtöbbet

40 perce

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál utánajárt, hogy a magyarok mely hungarikumnak számító ételeket szeretik kitenni az Instagramra. Az is kiderült, hogy ez a lista nem egyezik a házhoz szállított kedvenc fogásokkal.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

4 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.