2011. március 18.

Nem lesz több kézilabda a Viasat3-on

A csatorna visszaadta a jogokat az EHF-nek, mivel az nem egyezett bele, hogy a Viasat6-ra tolják át a közvetítéseket. Korábban is meccseltek már ezen.

A csatorna visszaadta a jogokat az EHF-nek, mivel az nem egyezett bele, hogy a Viasat6-ra tolják át a közvetítéseket. Korábban is meccseltek már ezen.

Nem lesz több kézilabda a Viasat3-on, legalábbis egy darabig biztosan nem. A csatorna ugyanis férfias pozicionálású testvéradójának, a Viasat6-nak passzolta volna át a Kézilabda Bajnokok Ligája közvetítéseit, ám a jogokat tulajdonló Európai Kézilabda Szövetség (EHF) ebbe nem egyezett bele.

A férfi meccsekkel kapcsolatos döntés azonnali hatályú, míg a női meccseket a csoportkörök végéig adják. Így az utolsó kézimeccset március 20-án láthatják a nézők a Viasat3-on, ekkor a Győri Audi ETO KC játszik a Larvik ellen.

"Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt négy évben a Viasat3 juttathatta el a magyar nézők otthonába az egyik legnépszerűbb nemzetközi sporteseményt, a Kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzéseit" - kommentálta a lépést Farsang Péter, a Viasat vezérigazgatója.

Ez ugyanakkor nem az első alkalom, hogy a Viasat3 megpróbálta átadni a közvetítést a férficsatornának. 2009-ben már egyszer úgy döntöttek, hogy a férfi és a női BL mérközések is átkerülnek az akkor még TV6 néven futó adóra. Ekkor azonban a nézői elégedetlenség és a klubok ellenállása elég volt a döntés megmásításához.

Megkérdeztük a csatornát a döntés hátteréről. A tévé az általa végzett kutatások eredményeivel indokolta, hogy miért akarta átvinni a kézilabdát a Viasat6-ra, amely a fiatal férfiakat célozza meg. "Úgy tapasztaltuk, a Viasat3-on egy idő után flowbreaker-ré vált a mérkőzéssorozat, azaz nem a tipikus Viasat3-nézők voltak kíváncsiak rá, míg akiket érdekelt, azok közül keveseket tudtunk más műsorainkra is ott tartani" - szólt a magyarázat.

Erdélyi Júlia PR-vezető azt is elmondta, hogy a 2009-es helyzethez képest változást jelent a Viasat6 lefedettségének növekedése, ez mostanra stabilan 55% körül van. "Ismerünk jelentős sportjogokat birtokló csatornát, amely lényegesen kevesebb nézőhöz jut csak el. Nem lehetünk benne biztosak, hogy a mostani váltást követően több néző élvezheti majd e mérkőzéseket, mintha azokat a Viasat6 adná" - tette hozzá.

Bár hivatalosan nem erősítette meg, itt elsősorban a DigiSport-ra utalhat, mivel több helyütt ennek a neve merült fel, mint lehetséges csatorna a Kézilabda BL közvetítéseinek továbbvitelére. Úgy tudjuk azonban, hogy ennek lefedettsége alig haladja meg a 20 százalékot.

Az EHF-döntés hátterével kapcsolatban nem sokat tudtunk meg. Azon kérdésre, miszerint a TV6 lefedettségével vagy nézettségével lett volna-e gondja a jogtulajdonosnak, azt a választ kaptuk, hogy "tárgyalásokat folytattunk, amelyek végül nem vezettek eredményre. A tárgyalások, illetve a szerződésünk konkrét részleteiről nem adhatunk felvilágosítást". Szintén nem kaptunk információt a jogdíj nagyságával kapcsolatban.

"Az a pénz, amit még a kézilabdára költüttünk volna, most felszabadul és más tartalomra illetve marketingre fordíthatjuk. Nem számítunk arra, hogy hirdetőket veszítenénk e lépés miatt. A Viasat3 hosszú évek óta folyamatosan az ország harmadik legerősebb csatornája. A kézilabda nélkül is vonzóak tudunk maradni hirdetőink számára" - mondta el Erdélyi Júlia az üzleti vonatkozásokról.

A Viasat6 (TV6) indításakor az a leosztás alakult ki, hogy a nagyobb nézettségű Viasat3 kvázi női adó lett a másik, kifejezetten fiatalos-férfias csatorna mellett. Ilyen szempontból logikus a meccsek átpakolásának igénye. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne lenne többé sport a csatornán: "Nem mondtunk le véglegesen a sportjogokról. Folyamatosan figyeljük, mely jogok válhatnak elérhetővé és ha látunk benne fantáziát, úgy ajánlatot is teszünk".

Címkék: viasat sport licenc

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

2 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

8 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.