2012. április 09.

Nem mentek a hírek a Magyar Rádió hírolvasójának

A közrádió törölte az adást a hangtárból, majd bocsánatot kért. Közlésük szerint Auth Magda rosszul lett, kórházba szállították.

A közrádió törölte az adást a hangtárból, majd bocsánatot kért. Közlésük szerint Auth Magda rosszul lett, kórházba szállították.

"Sajnálatos módon 2012. április 8-án, vasárnap 6 órakor a korrektül megszerkesztett hírek a Kossuth Rádióban a hírolvasó rosszulléte miatt zavarosan és hibásan hangzottak el. A Magyar Rádió Zrt. vezetése megértést és elnézést kér mindazoktól, akiket akaratlanul is megsérthettek vagy megbánthattak az elhangzottak" - ezekkel a szavakkal kért bocsánatot a közrádió a hallgatóktól Facebook-oldalán Auth Magda balul sikerült hírolvasása miatt.

Az Index szerint vasárnap este törölték a hangtárból az érintett hírblokkot, amelyben egyébként a híreket felkonferáló műsorvezető-szerkesztő ifj. Tóth György sem volt teljesen a helyzet magaslatán. A bakikkal és újrakezdett mondatokkal, illetve kiszólásokkal tarkított hírfelolvasást  gyorsan a sporthírekkel váltották, ám közben is hallatszott a műsorvezető és a hírolvasó beszélgetése a háttérben egy ideig.

Auth Magdának nem ez az első problematikus ügye: 2002-ben Bolgár György távozását kommentálta úgy a vonatkozó hír felolvasása után, hogy "na végre". A Magyar Rádió akkor is bocsánatkérésre és a beszólástól való elhatárolódásra kényszerült - írja a portál.

Itt pedig meghallgatható a hírblokk: http://soundcloud.com/user2259039/a-kossuth-r-di-h-rblokkja-2012 (via: Radiosite.hu)

FRISSÍTÉS: Az MTVA közleményben utasította vissza azt az interneten kerengő pletykát, hogy a hírfelolvasó ittas lett volna. Az MTI azt írja, hogy Auth Magdát kórházba szállították a rosszullét nyomán, és most is kezelik.