2011. január 24.

Nem némulnak el a helyi rádiók

Bár a jogelőd ORTT nem írta ki időben a pályázatokat, az NMHH most ideiglenes engedélyeket ad ki. A HEROE sürgeti a pályázatokat.

Bár a jogelőd ORTT nem írta ki időben a pályázatokat, az NMHH Médiatanácsa most ideiglenes engedélyeket ad ki. A HEROE sürgeti a pályázatokat.

Túlzóak azok a sajtóértesülések, amelyek több tucat helyi rádió elnémulásáról szólnak - áll a Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE) közleményében. Az igaz, hogy kb. hatvan kisebb rádió jogosultsága jár le mostanában, de nem ez az első helyzet, amikor a piacon hasonló helyzet áll elő.

A mostani szituációt az ORTT mulasztásos törvénysértése okozta: nem írták ki a médiatörvény által meghatározott határidőig a pályázatokat. "Mindez nem befolyásolta, és a jövőben sem befolyásolja azt a tényt, hogy a helyi adók népszerűsége töretlen", így a HEROE, melynek elnöke, Radetzky András, a Ma Reggelben elmondta: "a médiahatóság a közigazgatásban szokásos és kötelező kommunikáción túl folyamatosan tartja a kapcsolatot a műsorszolgáltatókkal és tapasztalataik szerint dolgoznak azon, hogy egyetlen rádiónak se kelljen elnémulnia a jogosultság lejártát követően".

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) korábban közölte: a végleges pályázati kiírások megjelenéséig 60 napos ideiglenes médiaszolgáltatási jogosultságokkal orvosolja a helyzetet. A HEROE ugyanakkor sürgeti a pályázatok mihamarabbi kihívását. A szervezet szerint tagjai mind éltek az ideiglenes jogosultsággal, és minden most lejárt jogosultságot üzemeltető társaság indulni kíván a végleges pályázaton is. A HEROE egyébként több javaslatot is tett az NMHH-nak a hasonló helyzetek elkerülésére.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

6 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.