2011. október 19.

Nem szeretünk kártyával fizetni a neten

Inkább személyesen szeretünk bankkártyával fizetni. Főleg a kisebb településeken élők azok, akik ódzkodnak netes vásárláskor a fizetés e formájától.

Inkább személyesen szeretünk bankkártyával fizetni. Főleg a kisebb településeken élők azok, akik ódzkodnak netes vásárláskor a bankkártyás rendezésétől - derül ki a KutatóCentrum E-Shopping Reportjából. Miközben az egy főre jutó átlagos költés nem igazán nőtt az előző időszakhoz képest, az online piac összértéke emelkedett 2010-hez viszonyítva.

A piac nőtt, az egy főre jutó költés nem

Az egy online vásárlásra átlagosan fordított összeg nem változott jelentősen az elmúlt évhez képest - derül ki a KutatóCentrum idei E-Shopping Report kutatásából. 2010-hez hasonlóan a legtöbben (61%) maximum 10 ezer forintot költöttek utolsó online vásárlásuk alkalmával, több mint 40 ezer forintot pedig csak az online vásárlók 7 százaléka fizetett ki.

Az egy év alatt elköltött összegek terén sem volt jelentős változás.Továbbra is a 10 ezer és 40 ezer forint közötti költés volt a legjellemzőbb (41%). 100 ezer forint feletti összeget ugyanakkor már csak az online vásárlók 15 százaléka fizetett ki egy év alatt. "Annak ellenére, hogy az egyes vásárlók költése stagnált, az online piac összértéke nőtt. Ez annak köszönhető, hogy 2010-hez képest jelentősen több volt az online vásárló" – magyarázza Györfi Anna kutatási projektmenedzser.

 

Több vásárló, stagnáló kártyahasználat

Miközben az online vásárlás terjed, az online fizetés egyelőre kevésbé - ez az egyik fő megállapítása a kutatásnak. Míg a rendszeres netezőkön belül az online vásárlók aránya egy év alatt 48-ról 61 százalékra nőtt, addig a bankkártya vagy hitelkártya használatának aránya csak minimális mértékben emelkedett.

Online megrendeléskor, 2010-hez hasonlóan, a vásárlók kevesebb mint harmada fizetett bankkártyával. A férfiak valamivel nagyobb arányban: 38 százalékuk tett már így, szemben a nők 22 százalékával. "Településtípus szerint ugyanakkor sokkal nagyobb különbségek figyelhetők meg: míg az e-boltokban a budapestiek 50 százaléka használja kártyáját fizetésre, addig ez az arány a kisvárosokban 23 százalék, a községekben pedig már csak 17 százalék" -  mondta el Györfi Anna.

Így aztán továbbra is a készpénzes fizetés vezet: az e-boltok vevőinek 77 százaléka szokta ilyen módon (postai utánvéttel, illetve futárnak történő készpénzes fizetéssel) is rendezni a számláját. A második helyen az átutalás áll: a vásárlók 50 százaléka fizetett már így online megrendeléskor, ami a tavalyi évhez képest 6 százalékpontos növekedést jelent.

Személyes vásárláskor is a készpénzes fizetés a legelterjedtebb, de azért a vevők 83 százaléka bankkártyát vagy hitelkártyát is szokott használni. A kártyás fizetést itt is leginkább a budapestiek (92%) és a nagyvárosiak (88%) választják, de a községekben, falvakban élők körében is eléri a 74 százalékot az arány. "Népszerűek az étkezési utalványok és a kuponok, illetve hűségpontok is. Utóbbiak elsősorban a nők körében, akiknek közel fele szokott ilyen módon fizetni. Ez is összefügg a közösségi vásárlást kínáló szolgáltatások sikerével, amelyek hasonló konstrukciót kínálnak online" - teszi hozzá a szakember.

 

A kutatásról

Az E-Shopping Report a KutatóCentrum évente lebonyolított kutatása, mely a lakossági online vásárlási szokásokat és trendeket vizsgálja. A lakossági felmérést szekunder adatgyűjtés előzte meg, mely hazai és nemzetközi felméréseket egyaránt feldolgozott. A primer adatgyűjtés 2011 júliusában 1086 internetező online megkérdezésével történt. Az adatbázis a legfontosabb demográfiai ismérvekre – életkor, nem, iskolai végzettség, településtípus és régió – reprezentatív a legalább hetente internetező 18-64 éves magyar lakosságra nézve.