2010. szeptember 16.

Nem tágít a Sláger-gazda

Hosszas tárgyalások után sem tudtak megállapodni az egykori Sláger Rádió tulajdonosának részvényesei a cég átalakításában.

Hosszas tárgyalások után sem tudtak megállapodni az egykori Sláger Rádió tulajdonosának részvényesei a cég átalakításában.

Az Emmis Communications ugyanis feladta tervét, hogy tőzsdei befektetőit kivásárolva a társaság kivonul a New York-i börzéről. A több tulajdonos által vitatott, így kellő támogatás híján egy hónapja elnapolt megoldást az tette ismét aktuálissá, hogy az ügylet egyik résztvevője, az Alden Global Capital egyeztetni kezdett a kivezetést ellenző részvényesekkel.

Csakhogy a társaság a napokban bejelentette: az Alden kihátrált az ügylet mögül, így nem válhat valóra a Jeff Smulyan elnök-vezérigazgató által kezdeményezett zártkörű céggé válás. (Az általa gründolt JS Acquision vette volna meg a tőzsdén forgó papírokat.) Most az Emmis arra készül, hogy bepereli az Aldent a társaságnak okozott károkért.

Az alapvetően az amerikai piacon érdekelt társaság portfoliójába több közép-európai médium is tartozik, valamint jelentős követeléseik vannak a magyar állammal szemben. A Sláger Rádió frekvenciavesztésével végződött pályázat miatt ugyanis jogi lépésekre készülnek; szerintük 50 milliós kár érte őket az ügyben.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

11 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.