2016. november 03.

Nem tervezik a Népszabadság újraindítását

A lap szakszervezeti titkára erről a Hír TV-ben beszélt. A munkatársak elbocsátása mintegy 2-300 millió forintos kiadást jelentene a Mediaworksnek.

Hargitai Miklós a Mediaworks elnök-vezérigazgatójával, Liszkay Gáborral, illetve a cég HR-vezetőjével folytatott – a kiadó által félhivatalosnak minősített - tárgyalásokat követően a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt a kiadó terveiről.

A megbeszélés célja a kialakult patthelyzet feloldása volt. Az önkéntes távozás feltételeiről már a korábbi vezetőséggel született egy szóbeli megállapodás, ami a jelek szerint továbbra is érvényben van. Hargitai szavai szerint „semmilyen jel nem utal arra”, hogy újraindítanák a lapot, ebben az irányban semmilyen lépés nem történt a kiadó részéről. A csoportos létszámleépítést a szakszervezet értékelése szerint elkerülni látszik a munkáltató, a folyamatok leginkább a csoportos közös megegyezés felé mutatnak. A Munka törvénykönyve szerinti feltételekkel 200-300 millió forint közötti összeget kellene fizetnie a Mediaworksnek, ennél a dolgozók valamivel – de nem nagyságrenddel – jobb egyezségre számítanak. Az továbbra is nyitott kérdés, hogy a Hargitai által mintegy 300 fősre becsült politikai újságíró-piacon hogyan tudna elhelyezkedni 50 szakember.