2013. május 30.

Nem tudni, lesz-e reklámadó

Varga Mihály tegnap este nem tudta, Giró-Szász András a Ma Reggelben azt mondta, hogy ″nem ördögtől való″.

Varga Mihály tegnap este nem tudta, Giró-Szász András a Ma Reggelben azt mondta, hogy ″nem ördögtől való″.

Egyelőre nem tudni, hogy lesz-e végül reklámadó. A köztévé Ma Reggel című műsorában csütörtökön Giró-Szász András kormányszóvivő azt mondta: még nem dőlt el a reklámadó sorsa, egyeztetni fognak a reklámszövetséggel. Hozzátette: a közteherviselésből mindenkinek ki kell vennie a részét, és az adó ötlete "nem ördögtől való", mivel Európa több országában is volt vagy van rá példa.

Szerdán este Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Az Estében úgy nyilatkozott, hogy nem tudni lesz-e reklámadó, annak bevezetése részben attól függ, hogy milyen hatással lenne a piacra. A szerdai kormányülésen olyan döntés született, hogy Lázár János tárgyal a szakmával az ügyről.

A szakmai szervezetek nevében az MRSZ korábban közleményben jelezte, hogy mindenképpen egyeztetni kellene a valójában médiaadónak tekinthető új tervezetről, mert az súlyos következményekkel járna a piacra nézve.

Ennek érzékeltetésére elég csak a számokat nézni. Mint konferenciánkon áprilisban elhangzott, 2012-ben 174 milliárd forintot tett ki a reklámpiac, ami hivatalosan 3 százalékos csökkenésnek felel meg, de ennél az esés nagyobb mértékű volt. Akkor Somlói Zsolt, a Mindshare ügyvezető igazgatójának szavaiból kiderült: 2008 óta a tévés piac fele tűnt el, de a rádiós költés 60 százaléka, a közterületi pénzek 58 százaléka is a múlté. Emellett a sajtópiac a harmadára szűkült.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

17 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

20 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.