2020. április 07.

Nem tűnik el teljesen a UPC márkanév

A hasonló nevű UPC Direct továbbra is a UPC Direct márkanévvel folytatja tevékenységét a magyar piacon.

A napokban megjelent a UPC Magyarország közleménye, amely szerint a vállalat hivatalosan is elhagyja eddigi jól ismert márkanevét, és április 1-től már a Vodafone égisze alatt folytatja működését.

Fontos tudni, hogy ezzel a lépéssel a UPC márkanév nem tűnik el teljesen, hiszen a hasonló nevű UPC Direct továbbra is ezzel a márkanévvel folytatja tevékenységét. Hazánkban az egyik meghatározó műholdas televíziós csomagokat értékesítő szolgáltató már 2010 óta a UPC Magyarországtól független vállalatként van jelen a magyar piacon.

A UPC Direct márkanév alatt működő szolgáltató anyavállalata korábban ugyanaz a Liberty Global volt, mint a UPC Magyarországnak.

2019-től a UPC Direct új tulajdonosa az M7Group lett. A cégcsoport székhelye a műholdas szolgáltatások fellegvárában, Luxemburgban van. Az M7Group Európa legnagyobb műholdas- és IP televízió szolgáltatója, számos országban nyújt kiváló szolgáltatást, így Magyarország mellett Hollandiában, Belgiumban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában és Romániában is jelen van.