2011. augusztus 30.

Nem versenyez a Grouponnal a Facebook

A közösségi oldal mindössze néhány hónap után leállt a Facebook Deals szolgáltatással.

A közösségi oldal mindössze néhány hónap után leállt a Facebook Deals szolgáltatással.

Négy hónapi tesztelés után lekerül a napirendről a Facebook Deals a közösségi oldalnál - írja a Reuters. Így Mark Zuckerberg site-ján valamelyest csökkenhet a közvetlen versenynyomás a Groupon és a LivingSocial részéről - persze ez fordítva is igaz.

A hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint ugyanakkor a Facebook még mindig hiszi, hogy a közösségi megközelítés sokat lendíthat a helyi üzleteken, ám azon még dolgozniuk kell, hogy pontosan hogyan.

A Facebook áprilisban indult el a Deals-szel, ennek keretében öt városban kötöttek megállapodásokat, nem csupán a helyi kereskedőkkel, hanem más közösségi vásárlással foglalkozó oldalakkal.

A megkérdezett szakértők szerint tulajdonképpen nem meglepő a közösségi oldal kivonulása a szegmensből, bár a néhány hónapos tesztidőszak rövidnek tűnhet.

Jelzés lehet ez arra vonatkozóan is, hogy a területet nem látják elég profitábilisnak, ami a nagyszámú szereplő okozta árverseny miatt igaz is lehet. Mások kiemelik: a modell nem működésképtelen, de lehet hogy nem a nagy technológiai- és médiacégek területe.