2011. március 22.

Nem veszik elég komolyan a nagy cégek a közösségi médiát

A fejlett piacokon sem minden cég kattant még rá a közösségi médiára. A legtöbben, ha használják is, csak egy-egy csatornát.

A fejlett piacokon sem minden cég kattant még rá a közösségi médiára. A legtöbben, ha használják is, csak egy-egy csatornát.

A briteknél például a tőzsde száz legjelentősebb cége közel 60 százalékának weboldalán jóformán semmi utalás nincs arra, hogy kapcsolatot tartanának a közösségi médián keresztül is a környezetükkel. Ha mégis valamiféle jele van ennek, akkor jellemzően a közösségi média egyetlen csatornáját használják - derül ki a Radley Yeldar adataiból, melyet a The Telegraph ismertet.

A Facebookon a top vállalatok közül a felmérés idején csupán 29 vállalat volt fenn, a Twitter 54 vállalatnál szerepelt a médiakapcsolatok között, míg a YouTube 31 vállalat esetében. De például a 29 Facebook-os vállalat közül 16 volt csupán, amelyik rendszeresen használta is volna e kommunikációs csatornát. A Twitterezők esetében az 54-ből 23 tette ugyanezt, de ezek egy kivétellel csupán egy-egy vállalati hírrel jelentkeztek a szolgáltatáson keresztül.

Mindennek alapján a felmérést végző kommunikációs cég illetékese úgy véli: felvetődik a kérdés, hogy egyáltalán akarnak-e nyílt és hiteles párbeszédet folytatni a nagy cégek? Azt látjuk, hogy a közösségi médiakapcsolatok terén a brit kisvállalatok szépen beelőzik a nagyokat - tette hozzá. A nagyok közül elsősorban az FMCG cégek élnek a közösségi média adta lehetőségekkel.