2018. július 30.

Nem veszített népszerűségéből a rádiózás

A Kantar Hoffmann legfrissebb, júniusi hallgatottsági adatai szerint a 15 év felettiek 77 százaléka naponta hallgat valamilyen rádiót.

A legtöbben, 56 %-uk reggelente, míg a hallgatók 41%-a 10 és 14 óra között, délutánonként pedig a közönség 37%-a kapcsol valamelyik adóra. A kutatásból kiderül, hogy a rádiók reggel 6 és 10 óra között a legnépszerűbbek, a gazdaságilag aktív 15-59-es célcsoportban azonban szorosan követi ezt a 14 és 18 óra közötti időszak.

A Rádió 1 a hétköznapokon 10 óra után is tarol, napközben is piacvezető, minden fő műsorsávban veri a nagyobb lefedettséggel rendelkező Petőfi Rádiót, délutánonként pedig Cooky műsora a leghallgatottabb. Országosan a Rádió 1-et követi a Petőfi és a Kossuth Rádió, Budapesten azonban változik a sorrend - írják a közleményben.

A Rádió 1 az első a fővárosban is, délelőttönként ez a leghallgatottabb adó, melyet a Music FM követ. A Sláger FM hallgatóinak száma a vizsgált időszakban, júniusban visszaesett, a legfrissebb adatok szerint reggel 6 és 10 óra között a harmadik, őket követi jelentősen lemaradva a Petőfi Rádió. A Kossuth Rádió hallgatottsága ebben a korcsoportban hibahatáron belüli.