2011. július 05.

Nem zavar minket a termékelhelyezés

Úgy tűnik, a fogyasztók elfogadják az új reklámozási formát, s főképp a fiatalokat érintő eredményeknek örülhetnek a hirdetők.

Úgy tűnik, a fogyasztók elfogadják az új reklámozási formát, s főképp a fiatalokat érintő eredményeknek örülhetnek a hirdetők.

Az új médiatörvény nyomán vált elérhetővé itthon a termékelhelyezés, az új reklámozási forma kapcsán az Ipsos készített felmérést. Ebből kiderül: a megkérdezettek 70 százaléka gondolja úgy, hogy már látott olyan műsort, amelyben szerepelt product placement. Ez nem meglepő, hiszen a nézettségi versenyben taroló ValóVilág4-ben például gyakran éltek e megoldással a hirdetők.

A nagy tévéfogyasztók mellett a 18-29 évesek emlékeztek a leginkább a termékelhelyezésekre, ami jó hír lehet a reklámozóknak. Összességében a nézők zöme (77%) nem bánja, ha egy tévéműsorban márkákat lát. E téren is a fiatalottak a legnyitottabbak, például a 30-39 éveseket az átlagnál is kevésbé zavarja, hogy e hirdetési megoldásból a tévék profitálnak. Az attitűd tehát pozitívabb, mint a szpotokkal szemben, ezek helyett a többség a termékelhelyezést választaná.

Miközben a termékelhelyezés a megkérdezettek zöme számára nem zavaró, úgy tűnik, azért nem is marad észrevétlen. Legalábbis az Ipsos szerint az észlelők kétharmada arra is vissza tudott emlékezni, milyen műsorban látta a termékelhelyezést, ezek kétharmada pedig a termékelhelyezéssel reklámozott márkát is fel tudta idézni.

Ráadásul a megkérdezettek többsége úgy gondolja, hogy teljesen felesleges kitalált márkákkal dolgozni a filmekben, sorozatokban (értelemszerűen ez volt a korábbi gyakorlat), jobb az, ha a műsorkészítők valós márkákat mutatnak be, mivel ettől életszagúbb lesz a sztori.

A más piacokon működő megoldások közül a háttérben feltűnő terméket és a termék aktív használatát a jelentős többség elfogadhatónak tartja, sőt csaknem fele azt is el tudná fogadni, ha kedvenc sorozatainak szereplői ki is mondanának márkaneveket. Tízből négyen pedig még a történet alakulásába beépülő márka-megjelenéseket is tolerálnák.

Ábrák az alábbi dokumentumban!

Legendás rockerek A Dal színpadán

2 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.