2010. november 13.

Német gigahálózat

A világ leggyorsabb, kábelhálózaton keresztül működő letöltési lehetőségét kínálja a német Kabel Deutschland (KDG).

A világ leggyorsabb, kábelhálózaton keresztül működő letöltési lehetőségét kínálja a német Kabel Deutschland (KDG).

A Hamburgban tesztelt rendszer másodpercenként egy gigabájtot ereszt át, s ezzel megtízszerezi a helyi sávszélességet. Maga a cég is elismeri: még évekbe telik, amíg a piacra kerül olyan és annyi alkalmazás, illetve tartalom, hogy a felhasználók teljes mértékben élhetnek ezzel a letöltési sebességgel. A cég korábban már eredményesen kísérletezett a második generációs (DVB-C2) digitális kábelhálózatokkal.

Pár hete indította el szupergyors szélessávú szolgáltatását a brit Virgin Media. Három várost választottak kísérleti terepnek: Enfield, Chelmsford és Heckmondwike összesen 200 ezer háztartásának adatik meg a lehetőség, hogy kihasználja a másodpercenként 100 megabites letöltési sebesség áldásait.

Még az év elején jelentette be a társaság, hogy az ADSL-nél sokszorta gyorsabb szélessávú internet-kapcsolatot kínál ez év végétől. A másodpercenként legalább 100 megabites (Mbps) sávszélességet ígérő optikaikábel-rendszerrel a versenytársak által kínáltnál sokkal gyorsabb letöltést ígér ügyfeleinek a társaság. A BBC által akkor idézett közlések szerint az új megoldással 75 helyett 5 másodper alatt tölthetnek le egy teljes zenei albumot a felhasználók Nagy-Britanniában, ahol napjainkban 10 és 50 Mbps sávszélességet rejt a legtöbb szélessávú hozzáférés. Feburári tájékoztatás szerint a Virgin teles rendszerében várhatóan a jövő év végétől lesz elérhető a szolgáltatás, amelynek árát egyelőre nem tették közzé.

Megérkezett a Cinemax Pak a UPC kínálatába

2018. augusztus 16.

Az egyedi Cinemax és Cinemax 2 csatornák a legismertebb filmeket és sorozatokat, a legnépszerűbb színészeket, valamint a legjobb történeteket hozzák el a világ minden tájáról.

„Kiment a divatból, amit csináltam harminc évig″

2018. augusztus 16.

Az InfoRádió műsorvezetője, Hlavay Richárd több évtizedes újságírói pályafutás után markáns karrierváltást vitt véghez, amelyről beszélt is a Digital Hungary-nek adott interjújában.