2014. január 08.

Német kertévék: újabb iksz

Különösebb csinnadratta nélkül élték meg az évfordulót Európa legnagyobb médiapiacának korosodó, de rendszeresen ráncfelvarrott üdvöskéi.

Különösebb csinnadratta nélkül élték meg az évfordulót Európa legnagyobb médiapiacának korosodó, de rendszeresen ráncfelvarrott üdvöskéi.

"Önök az első német kereskedelmi televízió indulásának tanúi, amely délután háromnegyed négytől estig kíséri végig napjaikat” – így szólt a történelmi beköszöntő harminc éve, 1984. január elsején reggel 9 óra 58 perckor a PKS, a későbbi Sat.1 stúdiójából, másnap pedig az RTL köszönt be a német háztartásokba – akkor még Luxemburgban álló stúdióból. Az RTL egyszer költözött,mai székhelyére, Kölnbe – a Sat.1 ezzel szemben Mainz és Berlin érintésével jutott Ludwigshafenből a München melletti Unterföhring-be.

Sorra érkeztek a versenytársak, némelyiküket maga a két cég szolgáltatta: 1989-ben startolt a ProSieben, 1993-ban az RTL II. A közmédia 1984-ben a német-osztrák-svájci 3sat-tal, 1991-ben a német-francia Arte csatornával válaszolt egyebek mellett - emlékezik a Der Standard.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

4 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

7 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.