2014. január 08.

Német kertévék: újabb iksz

Különösebb csinnadratta nélkül élték meg az évfordulót Európa legnagyobb médiapiacának korosodó, de rendszeresen ráncfelvarrott üdvöskéi.

Különösebb csinnadratta nélkül élték meg az évfordulót Európa legnagyobb médiapiacának korosodó, de rendszeresen ráncfelvarrott üdvöskéi.

"Önök az első német kereskedelmi televízió indulásának tanúi, amely délután háromnegyed négytől estig kíséri végig napjaikat” – így szólt a történelmi beköszöntő harminc éve, 1984. január elsején reggel 9 óra 58 perckor a PKS, a későbbi Sat.1 stúdiójából, másnap pedig az RTL köszönt be a német háztartásokba – akkor még Luxemburgban álló stúdióból. Az RTL egyszer költözött,mai székhelyére, Kölnbe – a Sat.1 ezzel szemben Mainz és Berlin érintésével jutott Ludwigshafenből a München melletti Unterföhring-be.

Sorra érkeztek a versenytársak, némelyiküket maga a két cég szolgáltatta: 1989-ben startolt a ProSieben, 1993-ban az RTL II. A közmédia 1984-ben a német-osztrák-svájci 3sat-tal, 1991-ben a német-francia Arte csatornával válaszolt egyebek mellett - emlékezik a Der Standard.

Legendás rockerek A Dal színpadán

7 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

8 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.