2014. április 08.

Német köztévé-dominancia

Nem olcsó, de minőséget gyárt – már megint ez derült ki a nagyobbik német közszolgálati televízióról egy minapi díjkiosztón.

Nem olcsó, de minőséget gyárt – már megint ez derült ki a nagyobbik német közszolgálati televízióról egy minapi díjkiosztón.

Az 1964 óta odaítélt Grimme-díjjal azokat jutalmazzák, akik különleges módon használják ki a televíziós műfaj valamilyen speciális adottságát a műsorkészítés során. A két tematikus csatornájával együtt versenybe szálló ARD menedzsmentje a 12 díj háromnegyedét vitte haza a kiosztóról, a maradékot egy kivétellel a másik köztévé, a ZDF söpörte be.

Az egyetlen kertévés elismerés a ProSiebennek jutott: egyik show-juk, a Circus HalliGalli a szórakoztató kategóriában bizonyult a legjobbnak. Különdíjat kapott a Tetthely (ARD), ugyanakkor - meglepetésre - üres kézzel távoztak a közérdeklődést és heves polémiát is kiváltó világháborús sorozat, az Unsere Mütter, unsere Väter (Anyáink, apáink) alkotói a gáláról – írja a FAZ.

Az „aranykor″ nyomában

11 perce

A DigitalHungary az idősődő szülők, tehát empty nesterek vásárlási szokásait vizsgálta.

Betiltottak egy filmszatírát Oroszországban

1 órája

Két nappal az országos premier előtt visszavonta az orosz kulturális minisztérium az Armando Iannucci rendezte francia-brit fekete komédia, a Sztálin halála című film forgalmazási engedélyét.