2014. április 08.

Német köztévé-dominancia

Nem olcsó, de minőséget gyárt – már megint ez derült ki a nagyobbik német közszolgálati televízióról egy minapi díjkiosztón.

Nem olcsó, de minőséget gyárt – már megint ez derült ki a nagyobbik német közszolgálati televízióról egy minapi díjkiosztón.

Az 1964 óta odaítélt Grimme-díjjal azokat jutalmazzák, akik különleges módon használják ki a televíziós műfaj valamilyen speciális adottságát a műsorkészítés során. A két tematikus csatornájával együtt versenybe szálló ARD menedzsmentje a 12 díj háromnegyedét vitte haza a kiosztóról, a maradékot egy kivétellel a másik köztévé, a ZDF söpörte be.

Az egyetlen kertévés elismerés a ProSiebennek jutott: egyik show-juk, a Circus HalliGalli a szórakoztató kategóriában bizonyult a legjobbnak. Különdíjat kapott a Tetthely (ARD), ugyanakkor - meglepetésre - üres kézzel távoztak a közérdeklődést és heves polémiát is kiváltó világháborús sorozat, az Unsere Mütter, unsere Väter (Anyáink, apáink) alkotói a gáláról – írja a FAZ.

Tulajdonost vált az Új szó és a Vasárnap

10 órája

A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek.

Indul a nevezés a Zöld Béka Díjért

15 órája

A díj amellett, hogy elismeri a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeket, kiváló lehetőség arra, hogy a társaságok felmérjék, hol tartanak a beszámoló készítésre vonatkozó uniós előírás teljesítésében.