2014. április 09.

Német lap dobta ki orosz mellékletét

Németországon keresztül (is) húzódnak a krími konfliktus médiafrontjai. Ezt mutatja az egyik neves helyi napilap esete.

Németországon keresztül (is) húzódnak a krími konfliktus médiafrontjai. Ezt mutatja az egyik neves helyi napilap esete.

Márciusban már nem találják meg a Süddeutsche Zeitung olvasói a lapban a Russland Heute (Oroszország ma) című mellékletet, mert a kiadó behúzta a vészféket: szünetelteti a 2010 decemberében indított együttműködést. Álláspontjuk szerint abban az időben, amikor a Krím birtoklásáért fegyveres harcok (is) folynak, nem húzhatják be az újságba a pozitív Oroszország-kép építése érdekében készülő mellékletet.

A döntés érzékeny anyagi veszteséget jelent a kiadó számára, amelynek a hirdetési bevételei amúgy is csökkenőben vannak. A Russia Beyond the Headlines projekt keretében mások mellett a New York Times, a Washington Post, a Daily Telegraph, az El Pais és Le Figaro mellékleteként is terjesztik a kiadványt - írja a taz.

Tulajdonost vált az Új szó és a Vasárnap

11 órája

A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek.

Indul a nevezés a Zöld Béka Díjért

15 órája

A díj amellett, hogy elismeri a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeket, kiváló lehetőség arra, hogy a társaságok felmérjék, hol tartanak a beszámoló készítésre vonatkozó uniós előírás teljesítésében.