2012. június 28.

Német tévéháború

Szócsatával kezdődött, de a napokban tettekben is megnyilvánult a németországi közszolgálati televízióadók és a kábelszolgáltatók harca.

Szócsatával kezdődött, de a napokban tettekben is megnyilvánult a németországi közszolgálati televízióadók és a kábelszolgáltatók harca.

Ennek első jele, hogy a közszolgálati főadó, az ARD és kistetvére, a ZDF, valamint a német-francia kulturális csatorna, az Arte felmondta szerződését az ország három legnagyobb kábeles cégével. (A feltételezések szerint az összesen 15 millió háztartást kiszolgáló Kabel BW, a Kabel Deutschland és a Unitymedia mellett máshol is felmondhat a nagy hármas.)

Azért lázadtak fel a köztévék, mert szerintük igazságtalan, hogy a szolgáltatóknak még ők fizetnek, miközben olyan tartalmat gyártanak, amelyet a műsorterjesztők profittal juttatnak el a közönséghez. Egyes beszámolók szerint egyszerűen arról van szó, hogy a közméia spórolna azon az évi 60 millió eurón, amit mintegy 20 csatornájának kábeles továbbításáért fizetett – eddig.

 

Legendás rockerek A Dal színpadán

7 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

9 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.