2012. június 28.

Német tévéháború

Szócsatával kezdődött, de a napokban tettekben is megnyilvánult a németországi közszolgálati televízióadók és a kábelszolgáltatók harca.

Szócsatával kezdődött, de a napokban tettekben is megnyilvánult a németországi közszolgálati televízióadók és a kábelszolgáltatók harca.

Ennek első jele, hogy a közszolgálati főadó, az ARD és kistetvére, a ZDF, valamint a német-francia kulturális csatorna, az Arte felmondta szerződését az ország három legnagyobb kábeles cégével. (A feltételezések szerint az összesen 15 millió háztartást kiszolgáló Kabel BW, a Kabel Deutschland és a Unitymedia mellett máshol is felmondhat a nagy hármas.)

Azért lázadtak fel a köztévék, mert szerintük igazságtalan, hogy a szolgáltatóknak még ők fizetnek, miközben olyan tartalmat gyártanak, amelyet a műsorterjesztők profittal juttatnak el a közönséghez. Egyes beszámolók szerint egyszerűen arról van szó, hogy a közméia spórolna azon az évi 60 millió eurón, amit mintegy 20 csatornájának kábeles továbbításáért fizetett – eddig.

 

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

51 perce

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

3 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.