Nagy a letargia az országban, hiszen kiesett a német válogatott a világbajnokságról, de a műsorvezetőnek most nincs ideje ezzel foglalkozni. A frissen kinevezett szakember épp a válogató adásokon munkálkodik, elmondása szerint a kinti X Factorban máshogy dolgoznak a felvételeken és a hangulatkeltésen. A változó médiapiacról, a zsűriről, a versenyzőkről, a műsorvezetői feladatairól, valamint a Survivorról beszélgettünk.

Istenes Bencét telefonon sikerült utolérnünk, éppen a kocsiban ült, az X Factor forgatásának helyszínére tartott. Mint ismeretes a műsorvezető nagy foci-rajongó, de nem viselte meg túlságosan a kedvenc csapata, a német válogatott kiesése, hiszen

„nem játszottak jól, így nem érdemelték meg a továbbjutást”.

Hozzátette, azért érezhető az országon belül a letargia, készülnek a mémek, de nem volt ideje ezzel foglalkozni, mert késő estig dolgoznia kellett.

 

Meccs közben nagyon komoly szabályok vannak nálunk ???????????????????????? | Während eines Spiels, gibt es ganz strenge Regeln bei uns... #reklam #heineken #familylife #rules #noentry #duringthegame #worldcup #dfb #diemannschaft #football #mylove #fun #hotel #germany #clogne

Istenes Bence (@benistenes) által megosztott bejegyzés, Jún 23., 2018, időpont: 11:00 (PDT időzóna szerint)

 

A válogató adásokat veszik fel éppen, hasonlóan a hazai műsorhoz vannak kiemelkedő versenyzők, sok a továbbjutó. Korábban Istenes azt nyilatkozta, kevesebb lesz az élőshow és nincs mentorház a rendszerben, így adódott a kérdés, hogy milyen hosszú lesz a műsor és mivel fogják kitölteni.

„Az adás augusztustól október végéig fog tartani.

Sokat változik a televíziós piac, ahogyan ezt Magyarországon is lehet látni, Németországban már a struktúrában is észrevető az átalakulás. Az élőshowk egyre kevésbé nézettek, ellentétben a válogatókkal, éppen ezért ezekből itt többet csinálnak”

– válaszolta.

Ugyanakkor a német X Factor szerkezete sok tekintetben ugyanolyan, mint amilyen a hazaié, így az ő műsorvezetői feladatai nem változnak. A backstage munkálatok irányítását is ő fogja végezni, amely szintén nem új a számára, hiszen korábban is kellett már a versenyzőkkel beszélgetnie a fellépések előtt és után, nyelvi nehézségei nem lesznek, hiszen Münchenben végezte a középiskolát. Azt azért elmondta, hogy Németországban a felvételek, illetve a hangulatteremtés különbözik a magyar produkciójétól:

„Itt kicsit másképp van felvéve a műsor, máshogy vannak feldolgozva a versenyzők történetei.”

Elárulta lapunknak, a háttérműsorokat kint már nem a televízióra, hanem az online felületekre készítik, külön stáb által legyártott plusz tartalmak kerülnek fel az Instagramra, a Facebookra és a YouTube-ra, amelyeknek szintén ő az arca.

 

A német mentor csapattal | Wir drehen erst seit zwei Tagen und meine Haare sehen jetzt schon schei***e aus ???????????????? #xfactor #germany #host #jury #work #secondday #fun #cologne #mmcstudios #sky #ufashowfactual

Istenes Bence (@benistenes) által megosztott bejegyzés, Jún 27., 2018, időpont: 12:05 (PDT időzóna szerint)

 

A műsorvezető társát, Charlott Würdiget – aki egyébként Sidonak, az egyik zsűritagnak a felesége – csak pár napja ismeri, de jól kijönnek egymással.

A hazai X-Faktorhoz hasonlóan a német műsorban is népszerű könnyűzenei előadók döntenek a versenyzők sorsáról, Thomas Anders, a Modern Talking frontembere, valamint a már említett Sido, aki az ország egyik legelismertebb rappere foglal helyet az ítész székben, ugyanakkor beválogattak melléjük egy

„nagyon tehetséges, friss arcot és egy Tóth Gabi-szintű rockénekesnőt is.”

Istenes Bence épp a Survivor egyik helyszínére tart - RTL Klub
Istenes Bence épp a Survivor egyik helyszínére tart - RTL Klub

Végül elmondta, a Survivor forgatása „nagyon húzós volt", amelyben közrejátszott az, hogy ötven napig folyamatosan dolgoztak, így hosszú ideig nem találkozhatott a családjával, „de túl vannak rajta, nagyon jó műsort csináltak, és már nagyon várja, hogy adásba kerüljön”.

Istenes Bencéék 2017-ben költöztek Kölnbe, hogy a műsorvezető kipróbálja magát a német piacon is, ugyanakkor továbbra is dolgozik a hazai RTL Klubnak, többek között erről is beszélt a közelmúltban Médiapiacnak. Az interjú eredetileg a május-júniusi számban jelent meg. A lapot ezeken a stadokon veheti meg, és itt fizethet elő rá.

A cikk szerzője Béres Máté

Nézze meg Béres Máté teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.


Halottak hete a Hajnaliban

1 napja

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora november első hetében mindenszentek ünnepére és a halottak napjára emlékezik. A zenei összeállításban az ünnephez illő dallamok szólalnak meg erdélyi vonósbandák előadásában.